Referanse - Treningssenter

Hälsomagasinet i Nyköping – først i Sverige med BIOCIRCUIT

FotoQicraft - Technogym

Allerede i april tidligere i år lanserte vi den revolusjonerende nyheten BIOCIRCUIT. Etter måneder med testing, evaluering og opplæring, leverte Qicraft Sverige den første komplette løsningen i august.

Kontakt oss
Fredrik Rustad

Fredrik Rustad

Physiotherapist/Health Specialist

+47 952 16 464

Først ute var Hälsomagasinet i Nyköping. En måned etter installasjon har vi hatt en prat med de for å høre hvordan det har gått, hvilke utfordringer de har hatt, hvordan BIOCIRCUIT har påvirket virksomheten og hva nye og eksisterende medlemmer sier.

 

 

Hälsomagasinet har i flere år tilbudt sirkeltrening i ulike former, og en av dem har vært Easy Line, et tidligere format fra Technogym.

«Easy Line har vært vellykket fordi den har nådd en bred målgruppe, spesielt de som har behov for veiledning under trening. Vi følte nå at det var på tide å fornye seg, og det mest naturlige trinnet var en digital løsning som ikke er for teknologisk avansert. Likevel, Biocircuit føles veldig brukervennlig, takket være teknikken som er så raffinert «- Sonja Ek, administrerende direktør og eier.

 

 

Relaterte produkter
Effektiv sirkeltrening

TechnogymBiocircuit - Effektiv sirkeltrening

Les mer

Hälsomagasinet var tidlig ute med digitaliseringen og har satset mye ressursser på at medlemmene skal få en så myk overgang som mulig.

«Teknologi skal ikke gjøre det vanskeligere eller til og med bli lagt merke til, den skal være med på å gjøre trening enklere og forbedre selve opplevelsen. Den skal være med på å åpne opp for nye muligheter og interaksjonen med medlemmer og skape merverdier, noe som igjen fører til bedre business «-  Linn Lundborg, divisjonsleder.

Å ta en slik beslutning så tidlig som Hälsomagasinet gjorde, har selvfølgelig medført mange utfordringer, for eksempel å få både ansatte og medlemmer til å bruke de digitale løsningene og fremfor alt forstå hvorfor de burde brukes. En lærdom har vært at det er viktig å være konsekvent i endringene, og det er avgjørende for å oppnå suksess på kort og lang sikt.

Hälsomagasinet har implementert Mywellnes for en rekke funksjoner i medlemsreisen, som selvfølgelig har gjort implementeringen med BIOCIRCUIT noe enklere.

Det er fortsatt for tidlig å avgjøre om satsningen har vært langsiktig vellykket, men det har vært en utrolig positivt respons fra medlemmer og ansatte allerede nå.

 

 

Endringer er alltid tøffe på flere måter, for eksempel å utfase Easy Line var en avgjørelse som ikke var enkel da flere medlemmer gjennomførte regelmessig treningen og fant ikke lenger «deres ting». Det har også vært motstand mot ny teknologi med alt det betyr. Denne forandringen var imidlertid nødvendig når Hälsomagasinet  ønsker å være oppdatert, i forkant og levere resultater.

Digitalisering er lettere enn du tror så lenge det fungerer jevnt, noe det har gjort bortsett fra noen små endringer i implementeringsfasen. BIOCIRCUIT tilbyr muligheter som er helt unike bare på grunn av den digitale utviklingen. Blant annet muligheten til å tilpasse ulike typer motstand automatisk basert på individets mål i henhold til godt studerte profiler.

Formatet stiller prestasjonskrav til brukeren, da det ikke bare måler hvor mye det tas i, men også tempoet og rekkevidden av bevegelsen. Dette gjør det utfordrende og utviklende, uansett om du er godt trent eller nybegynner.

 

 

Alle brukere må gjøre er en test som tar omtrent 15 minutter. Testen er basert på innstilling av setehøyde, styrke, bevegelsesområde, tempo, kadens, hastighet og kraft (watt). Når du er ferdig med testen, justeres formatet automatisk til dine personlige innstillinger. BIOCIRCUIT vil da sette standarden basert på dine personlige testresultater.

Testen er den eneste ressursen som kreves fra et personaleperspektiv, og den utføres sammen med en trener. Etter det vil brukerne kunne klare seg helt alene, når de styres digitalt fra stasjon til stasjon i løpet av 30 minutters pass varer.

 

 

Hälsomagasinet lanserte BIOCIRCUIT i forbindelse med sitt årlige åpne hus, som strakk seg over tre dager i begynnelsen av høsten i fjor. Et smart trekk basert på flere aspekter. Nye potensielle medlemmer har strømmet inn og ønsket å starte på nytt etter en lang og varm sommer. I tillegg skrev den lokale avisen en artikkel med en slagkraftig tittel om nyheten BIOCIRCUIT, som også ga ekstra vind i seilene.

Både Linn Lundborg, sjef og Sonja Ek, administrerende direktør og eier, forteller oss at BIOCIRCUIT har vært et avgjørende salgsargument i forbindelse med signering av nye medlemmer.

«Mange ønsker at trening skal være enkel og effektiv uten å måtte ta for lang tid. Tiden er bare en av de tingene folk behandler mest i dag fordi det er en dyr ressurs for oss alle. BIOCIRCUIT tilbyr også en veldig lav terskel for å starte opplæring «- Linn Lundbord, stedleder.