Artikkel

Ti treningstrender for 2022 – den nye normalen former treningstrendene

TekstMari Hansen

Kontakt oss
Sigve Christoffersen

Sigve Christoffersen

Sales Manager

+ 47 419 34 040
Kontakt oss
Sigve Christoffersen

Sigve Christoffersen

Sales Manager

+ 47 419 34 040

Bærbar teknologi, treningsutstyr for hjemmet og utendørs aktivitet er noen av treningstrendene vi vil se mye av i 2022.

Hvis det er en ting pandemien har vist oss, er det viktigheten av å opprettholde en god helse. I løpet av 2021 har vi vært vitne til en endring i bevisstheten om hvor mye trening påvirker ens velvære. Og vi har nok en gang fått bekreftet hvilket mektig og effektivt verktøy fysisk aktivitet er på både fysisk og psykisk helse.

 


Når vi nå går inn i 2022, vil treningssenterindustrien fortsette å føle effektene av at folk ønsker å ta bedre vare på egen helse.  Gjennom de siste to årene har vi også sett en naturlig forandring i folks treningsvaner og preferanser, og studier viser at de aktørene som vil lykkes fremover er de som klarer å møte kundenes nye behov på flere arenaer. Noe som også åpner opp nye muligheter for nye konsepter og og løsninger som motiverer flere til aktivitet.
Cpase Health Club UK

Cpase Health Club UK – https://cpase.co.uk/

For å  opprettholde posisjonen som verdensledende innen trening, helse og sport holder Technogym seg kontinuerlig oppdatert på forbrukerens vaner, ønsker og preferanser når det kommer til  foretrukne treningsløsninger.

Technogym har siden 2007 jobbet tett sammen American Collage of Sports Medicine (ACSM) og sammen utfører de en årlige studie over kommende treningstrender. Formålet med denne studien er også å hjelpe helse- og treningsindustriaktører å ta riktige forreteningsbeslutninger for fremtidig vekst og utvikling.

Technogym er i stand til å tilby operatører nye forretningsmodeller basert på de kommende treningstrendene. Og kan tilby sluttbruker unike og personlig tilpassede treningsopplevelser i tråd med deres livsstil.

topp ti treningstrender i 2022

De ti viktigste treningstrendene i 2022

 1. Bærbar teknologi i trening

  Bærbar teknologi som pulsbånd, smartklokker, aktivitetsmålere og GPS trackere har vært en stor trend siden 2016, og vil fremdeles være det i 2022.   Med Mywellness-plattformen kan brukere få en fullstendig tilkoblet, personlig og skreddersydd treningsopplevelse. Og i tillegg lagre og følge sin egen utvikling og progresjon på hver eneste Technogym treningsmaskin, eller til og med utendørs.

 2. Treningsrom hjemme

  Folk ønsker tilgang på trening på en helt ny, og hybrid måte.  På samme måte som folk ønsker å både kunne gå på restaurant og bestille take away, ønsker vi nå å trene hjemme og på treningssentert. Technogym har et komplett utvalg av treningsprodukter og skreddersydde løsninger basert på plassen du har tilgjengelig, treningsbehov og interiørstil.

  Og med både Technogym App og Mywellness kan brukere streame sine programmer og gruppetimer hjemme, og lagre og følge treningen sin både på senteret og hjemme. Treningssenteret har nå en helt ny måte å aktivisere medlemmene også utenfor treningssenteret.

  Technogym hjemmegym

  Hjemmegym og treningsutstyr hjemme er naturlig nok en voksende trend etter pandemien. Fremover vil vi se en kombinasjon hvor forbrukeren ønsker å kombinere hjemmetrening med treningssenter.

 3. Utendørs trening

  Ganske naturlig har utendørs trening vært en løsning for flere under pandemien. Noe vi ser at flere også vil fortsette med i 2022. Utendørs trening lar seg enkelt kombinere med innendørs trening. Technogym har flere treningsprodukter som kan brukes «on-the-go» som gjør din trening utendørs både enklere og mer effektiv.

  Relaterte produkter
  Technogym Travel Bundle

  TechnogymTechnogym Travel Bundle

  Les mer


  Technogym tilbyr også en spesifikk løsning for utendørs treningsaktiviteter, Technogym Outdoor. Et konsept designet og skapt av Technogym for  for utendørs fysisk trening. Utendørsaktiviteten kan også overvåke og spore samtidig med wearables og apper som Technogyms Mywellness 6.0 og den nye Technogym-appen.

  For de som driver en treningsvirksomhet, vil det være viktig å kunne tilby Live og On demand trening for medlemmene. Hvis et medlem kan velge når og hvordan de skal trene og med hvilken instruktør, skaper det merverdi for medlemmet og på sikt kan det også være en grunn til at de vil fortsette å sitt månedlige medlemskap.

   

  Med Technogym Outdoor kan du alltid spore og lagre dine treningsdata, også ved utendørstrening.

  Med Technogym Outdoor kan du alltid spore og lagre dine treningsdata, også ved utendørstrening.

 4. Styrketrening med frivekter

  Trening med frivekter som kettlebells, stang med vekstskiver og manualer har løpende vært en voksende trend. Noe vi også ser i den populære treningsformen Crossfit og i flere nye treningskonsepter hos ulike treningssentre. Styrketrening med frivekter gjør det enklere å kombinere treningen på treningssenteret, med styrketrening hjemme og utendørs.

  Relaterte produkter
  TECHNOGYM BENCH 1

  TechnogymTechnogym Training - treningsmaskiner for hjemmet - TECHNOGYM BENCH 1

  Les mer

  Technogym Bench er et resultat av et behov hos forbrukeren, designet for å gi maksimal treningsvariasjon uten å oppta mye plass. Treningsbenken er en multifuksjonell treningsstasjon, et eget lite gym i seg selv. Og med de integrerte vektskivene og manualene har benken blitt svært populær hos treningssentre som bla. satser på ulike HIIT konsepter. Technogym Bench gjør seg også like godt hjemme, på hotellrommet eller på hytta.

  Emmi jokinen collab

 5. Vekttap med trening

  Å holde et sunt kosthold, samt og holde seg aktiv er avgjørende for vekttap, vedlikehold og for å øke stoffskiftet. Med Technogym kan alle brukere få tilgang til personlig trening, tjenester og treningsresultater når som helst og hvor som helst. Hjemme, på treningsstudioet, på reise, på jobb eller utendørs. Technogym Live-konsollen tilbyr et bredt spekter av treningsalternativer for å kunne tilby personlige løsninger for ethvert behov med eksklusivt trenings- og underholdningsinnhold.

  Techngoym Live

 6. Trening med Personlig Trener / PT

  Gjennom de siste årene har den personlige treneren utviklet seg og blitt mer tilgjengelig takket være internett og digitale apper. Stadig flere benytter seg av PT tjenester på treningssenteret, hjemme eller digitalt. Folk har endelige innsett at en Personlig Trener i mange tilfeller er avgjørende for å oppnå ønskede treningsresultater. Technogym Education hjelper personlige trenere og treningsinstruktører med å levere best mulig opplevelse for kunder på Technogym treningsutstyr.
  Technogym Education

 7. HIIT trening / Intervalltrening med høy intensitet

  HIIT har væt en svært populær form for trening helt siden 2014. Treningsformen er fremdeles svært populær og Technogym har gjennom de seneste årene utviklet flere ulike formater som Skillrun Bootcamp, Skillrun løpetimer, og SkillX – designet rundt Skill Line, utstyrsutvalget designet for de som er villige til å forbedre sin atletiske ytelse.

  Relaterte produkter
  SKILLRUN

  TechnogymSkill line - SKILLRUN

  Les mer

  Nå som det også er mulig å få ferdigproduserte gruppetimer produsert av Technogym reduseres tiden instruktørene bruker på å lage timene, og forbrukeren vil alltid få tilgang på de nyeste og beste timene som appellerer til deres preferanser.

   

 8. Trening med egen kroppsvekt

  Den globale Covid-19-pandemien og de resulterende restriksjonene har også resultert i at flere har oppdaget trening med egen kroppsvekt, virtuell trening og trening med frivekter  (blant annet), som alle kan gjøres hjemme med riktig veiledning. Kroppsvektstrening bruker kroppens vekt som motstand, og sørger for at en kan utføre  alt fra enkle til komplekse bevegelser. Technogyms Mywellness og Technogym-app gir både treningsklubber og brukere muligheten til å trene med eksklusivt innhold, et bredt bibliotek med videotreningsopplevelser på forespørsel utviklet av Technogym og en coach, basert på kunstig intelligens.

   

  trening med egen kroppsvekt

  Bilde av Jonathan Borba – Unsplash.com

   

 9. Online live og on-demand treningstimer som kan utføres hvor som helst

  Kundenes forventning om å kunne ta del i treningssenterets tjenester utenfor anlegget øker stadig. Den nye trenden har åpnet nye muligheter for treningssentrene også etter at pandemien vil være over. Kunden ønsker at treningen skal være tilgjengelig når som helst, og med Technogym Live-plattformen,  på alt Technogym cardio-utstyr, kan man velge sin treningsopplevelse fra et omfattende on-demand-bibliotek med videoinnhold.
  Technogym live on demand trening

 10.  Helse / velvære coaching

  I dag har helse og velvære blitt, mer enn noen gang, en absolutt prioritet for folk. Vi har fått en bevisstgjøring rundt hvor viktig det er å opprettholde en god fysisk helse, både for immunforsvaret, men også for psyken. Flere enn tidligere har gjennom det siste året benyttet av seg online coaching når det kommer til fysisk og mental trening.  Technogym er gjennom sine digitale tjenester i stand til å tilby et bredt utvalg av velværecoachingtjenester.