Nyheter

Et tilbakeblikk på FIBO 2019 og Club 4.0 konseptet

TekstMari Hansen

FotoTechnogym

Kontakt oss
Ronny Pettersen

Ronny Pettersen

Senior Account Manager

+47 918 83 276

FIBO – Messen der bokstavelig talt alt og alle som rører seg innen treningsbransjen deltar og viser muskler.

FIBO i Köln anses globalt å være den viktigste arenaen for leverandører i trenings- og helsebransjen. Her skal du både syntes og høres. Leverandører fra hele verden deltar og viser fram sine produkter, tjenestene de tilbyr og deler sine visjoner på hvordan de tror treningsbransjen vil se ut fremover.

Messen er gigantisk og fordelt i syv ulike haller som igjen er oppdelt i 14 ulike kategorier. Her finner du alt fra klær, kosttilskudd og skjønnhetsprodukter til en egen avdeling for kinesiske produkter og selvsagt det som er Qicraft sin nisje, treningsutstyr og opplevelser.

Fibo messen i køln 2019

Norden – et viktig marked

Som representant for Technogym i Norden jobbet vi i Qicraft tre dager under årets FIBO-messe. Torsdag 04. og Fredag 05. april var dagene hvor vi møtte våre kunder og samarbeidspartnere fra hele Norden. Mildt sagt var det to fullbookede dager med konstant trykk på standen. Utrolig gøy!

Hvert år reiser flere og flere nordmenn til FIBO for å få med seg nyheter, hente inspirasjon, knytte nye kontakter og gjøre forretninger. Årets messe var  definitivt ikke noe unntak, snarere det motsatte. Møtene var mange og samtalene med våre kunder svært givende. En stor takk til alle som var på plass og tok seg tid til å snakke med oss.  Mange valgte å kombinere sitt FIBO besøk med European Health & Fitness Forum, som arrangeres av Europe Active sammen med FIBO dagene før messen åpner for publikum.

Teknologi i fokus

Relaterte produkter
Mywellness App

TechnogymTechnogym Training Applications - Mywellness App

Les mer

En ting man raskt kan konstantere fra besøket på både FIBO og European Health & Fitness Forum, er at den raskt voksende teknologiske utviklingen ikke bare påvirker hvordan helsesentre, klubber og studioer utvikler seg. Det påvirker også kundenes oppførsel og preferanser til trening. Men også alt som inngår, det vil si, kommunikasjon, (CRM-system), markedsføringen (kanaler og kommunikasjonsmetoder) samt hvordan man tar betalt for tjenestene man tilbyr (ulike forretningsmodeller).

Det virker som om digitalisering er på alles lepper og det finnes utallige syn og tilnærminger til den teknologiske utviklingen. Noen mener at alt som kan digitaliseres og automatiseres skal digitaliseres og automatiseres. Andre mener at vi bør gjøre det totalt motsatte, og dermed bremse den teknologiske utviklingen, fordi det er nettopp denne som gjør mange av oss syke. Andre igjen vil bare fortsette slik de alltid har gjort og andre er mer progressive, og mener det ikke er for sent å hoppe på absolutt alt som er nytt og spennende.

Kunnskap utgjør forskjellen

Vi hevder bestemt at den teknologiske utviklingen er vår venn, det gjelder bare å vite hvordan vi skal bruke teknologien til vår fordel. Det er nettopp dette Technogym valgte å fokusere på under årets FIBO. Å demonstrere på en praktisk og pedagogisk måte hvordan en «tilkoblet» virksomhet kan dra nytte av digitalisering for å beholde eksisterende kunder og skaffe seg nye. Hvordan operatører kan fortsette å være relevante i en verden som er i stadig endring. Hvordan vi skal sørge for at flere blir mer fysisk aktive og dermed lever et sunnere liv.

«CLUB 4.0 gjør det mulig å videreutvikle eksisterende forretningsmodeller ved å tilby ulike opplevelser til ulike mennesker basert på deres personlige mål, lidenskap og preferanser, alt på ett sted. «

 

CLUB 4.0

Innovativt utstyr, revolusjonerende digitale løsninger og unike treningsopplevelser for hver enkelt kunde er utgangspunktet for det nye Club 4.0 konseptet utviklet av Technogym.

CLUB 4.0 gjør det mulig for deg å videreutvikle din forretningsmodell ved å tilby ulike treningsopplevelser til ulike mennesker. Alle mennesker har ulike preferanser  og målsetninger med sin trening og motiveres av ulike ting. Med CLUB 4.0 kan du tilby kundene ulike program og format tilpasset akkurat den kundens preferanser og ønsker.  Ved hjelp av spesifikke applikasjoner kan personlige trenere og instruktører enkelt og smidig lage og tilby morsomme og motiverende timer til sine kunder. Og alt håndteres enkelt i ett eget oppsett. Trenere og instruktører kan også velge bestemte treningsøkter fra biblioteket og forhåndsinnstilte parametere som deltakerne kan følge.
CLUB 4.0 treningsformater tilbyr:

  • SKILLRUN CLASS & BOOTCAMP
  • SKILLROW CLASS
  • SKILLATHLETIC CLASS
  • SKILLBIKE CLASS
  • SKILLMILL (HIIT) CLASS
  • BIOCIRCUIT CLASS

Club 4.0 bruker MyWellness digitale plattform og Technogyms økosystem som kobler sammen alle Technogyms produkter og programmer. Dette innebærer at brukere enkelt kan samle inn og få tilgang til alle sine personlige data i en og samme profil i MyWellness appen på sin egen mobil. Alt aktivitet kan registreres, uansett om kunden deltar på timer, trener på egen hånd med Technogyms apparater og maskiner eller trener utendørs.

 «SKILL LINE – Produkter og formater som er utviklet for prestasjonstrening»

De ulike formatene

SKILLATHLETIC TRAINING
Utviklet av Technogyms Scientific Research team ved hjelp av topptrenere og idrettsutøvere.  SKILLATHLETIC har som formål å forbedre atletisk ytelse gjennom et bredt spekter av treningsøkter, basert på de fire Skillathletic Training Skills – Power, Agility, Speed ​​& Stamina. Hver trening kan utføres i ulike vanskelighetsgrader (ved skalering eller progresjoner) slik at personer med varierende fysiske evner kan delta samtidig.

BIOCIRCUIT
Det nye sirkeltreningsformatet  tilbyr en automatisert, personlig treningssopplevelse og hjelper brukeren å nå sine mål på kort tid. Det guidede formatet gir en engasjerende opplevelse som hverken krever justering eller ventetid, da øvelser, arbeidsbelastning, intervaller og tempo allerede er satt og integrert i det personlige programmet og profilen. Selve oppsettet gjøres på forhånd av bruker sammen med en trener, og hele konfigurasjonen tar omtrent 15 minutter. Biocircuit tilbyr rask og effektiv trening – alltid klar når brukeren er klar. Takket være Biodrive, motordrevet teknologi basert på revolusjonerende romteknologi utviklet av NASA, leverer Biocircuit personlig trening på en sikker, guidet og effektiv måte.

Relaterte produkter
Effektiv sirkeltrening

TechnogymBiocircuit - Effektiv sirkeltrening

Les mer

SKILLRUN CLASS
Skillrun er den første tredemøllen som kombinerer kondisjons- og styrketrening i en og samme løsning. Møllen er designet for å møte treningskravene til både elite-utøvere, mosjonister og treningsentusiaster. Takket være den unike Multidrive-teknologien, tilbyr Skillrun både kondisjonstrening og motstandsøvelser for å øke treningseffekten. Gjennom den interaktive enhetskonsollen (skjerm), får brukerne tilgang til tilpassede treningsprogrammer som engasjerer og motiverer gjennom digitalt innhold. I tillegg til personlige treningsprogrammer og datasporing. Skillrun tilbyr muligheten til å skreddersy attraktive timer. Du kan velge en eksisterende profil fra biblioteket og overvåke hvert medlems ytelsesdata og samsvar med klasseprofilen. For HIIT-entusiaster kan operatørene også skape en egen Skillrun Bootcamp, som kombinerer kondisjons- og styrketrening i en høyintensitetstime. Et utrolig utvalg av slede- og fallskjermøvelser, sprint og akselerasjon, samt hev og senk gjør at brukerne forblir engasjert og motiverte gjennom hele timen hver gang.

Relaterte produkter

Technogym

Les mer

SKILLBIKE CLASS
Skillbike er en revolusjonerende stasjonær sykkel som gjør det mulig for syklister, triatleter og sykkelentusiaster å gjenskape og oppleve utendørs sykling inne. På treningssentre er Skillbike også ideell i små gruppetimer, enten ute i treningsarealet eller i et eget rom. Instruktører og personlige trenere kan tilby to forskjellige, men likevel engasjerende sykkeltimer. Race eller Performance, som kan utarbeides på forhånd og håndteres på stedet med Skillbike Professional App.

SKILLROW CLASS
Skillrow tilbyr en ro-opplevelse utenom det vanlige med deltakere som enten ror mot hverandre, eller sammen totalt synkronisert som et ekte mannskap i en båt. Treneren kan angi en viss hastighet som vises på skjermen. Og deltakerne kan overvåke sine biometriske verdier på en storskjerm for en virkelig altopplsukende treningsøkt.

SKILLMILL CLASS
Klubber og treningsstudioer som allerede er etablert eller ønsker å etablere seg i høyintensitetssegmentet, kan for eksempel tilby Skillmillklasser. SKILLMILL er den eneste ikke-motoriserte tredemøllen på markedet som er spesielt utviklet for kondisjonstrening for elitutøvere. Treneren kan skape høyintensitetsøkter (HIIT) på Skillmill, som gir deltakerne en helt ny måte å faktisk trene som en elite atlet på. I et motiverende miljø som igjen vil heve prestasjonen til et nytt nivå.


Du kan lese mer om lanseringen av Technogyms Club 4.0 her: