Artikkel

Tvunget til endring, motivert til å tilpasse seg

FotoTechnogym

Kontakt oss
Sigve Christoffersen

Sigve Christoffersen

Sales Manager

+ 47 419 34 040

Hvordan kan du vinne medlemmene tilbake – kan vi ta lærdom fra pandemien?

2020 var et rart for oss alle, og var en lang periode hvor mange var skeptiske til å besøke treningssentrene. Likevel klarte en av våre kunder, Annie Fältman, eier og driver av fire 360 Träningscenter i Sverige å generere flere leads i samme periode.  Ved hjelp av ulike tiltak genererete hun på 439 leads, hvor av 26% registrerte seg som nye medlemmer. Resultatet var en betydelig økning i omsetning, i en periode hvor mange meldte seg ut.

Hva var nøkkelen til suksess? Hvorfor valgte medlemmene å melde seg inn nå?

Å nekte å tilpasse seg i 2020 var rett og slett ikke et alternativ. Vi måtte gjøre ting drastisk annerledes enn året før for å sikre fremtiden vår – sier Annie Fältman

Annie Fältman, eier og driver av fire 360 Träningscenter

Tidlig i koronapandemien så Annie at noe måtte gjøres for å motivere medlemmene til å fortsette å komme på trening. 360 Treningssenter valgte å teste ut en rekrutteringskampanje, hvor de bruke den innovative sirkeltreningen Biocircuit for å generere leads. Strategien var enkel, en gratis måned med premiummedlemskap til medlemmene som klarte å rekruttere tre venner.

«Selv om vi visse at denne tilnærmingen ville kreve en større investering i startfasen i form av udannelse av personal, oppfølging, veiledningstime etc. Var vi sikre på at dette likevel ville gi en større avkastningn fordi brukeren av Biocircuit ville bli hekta. Det er virkelig en langt overlegen treningsopplevelse, enn bare å la prøvemedlemmene streife fritt rundt i lokalet. Ikke bare kan de få reelle resultater av treningen med Biocircuit, men de får også en ekte følelse av personlig oppfølging og fellesskap».

Relaterte produkter
Effektiv sirkeltrening

TechnogymBiocircuit - Effektiv sirkeltrening

Les mer
360 Träningscenter

360 Träningscenter

 

Biocircuit hos 360 technogym

Biocircuit er mye brukt hos 360 Träningscenter

Rask tilpasning til det digitale

Sverige valgte å gå en annen vei enn mange andre land under koronapandemien. Treningssentrene holdt åpent neste hele veien. Likevel merket treningssentrene betydelig reduksjon i trykket på sentrene og flere medlemmer meldte seg ut. Annie Fältman fra 360  Träningscenter opplevde i Novmeber 2020 at antall besøk ble halvert over natten. Stastministeren hadde kvelden i forveien  oppfordret det svenske folket til å slutte å besøke treningssentre pga. smittefare.

Fryseforespørsler og medlemskapavbestillinger rullet inn med stor hastighet. For å prøve å bremse omsetningstapet og sikre at de fremdeles ville ha en arbeidsplass i fremtiden var Annie rask med å snu seg rundt og implementere nye løsninger.

Redningen ble Technogym MyWellness Stream, en innovativ teknologisk, appløsning fra Technogym som lar treningssenteret tilby Live- og On-demand timer for sine medlemmer.

Det tok oss kun tre dager fra vi valgte å ta i bruk Stream til alle våre medlemmer hadde tilgang til innholdet i MyWellness appen. Vi måtte handle raskt, uten å gjøre store investeringer. I Stream lå det allerede kvalitetsinnhold til medlemmene fra Technogym, som vi kunne supplere på med eget innhold.

Annie Fältman, Deleier 360 träningscenter

For Annie og 360 Träningscenter, har fordelene med å implementere Stream gått over all forventning.
– «Uten denne løsningen ville oppmøte fra våre medlemmer vært redusert med 75%. Takket være løsningen klarte vi å holde 80% av medlemmene aktive og engasjerte opplevde kun en redusksjon på 20%. Tilbakemeldingene fra kundene har vært strålende. Det at de fremdeles hadde mulighet til å interagere med andre medlemmer, trener og instruktør, og fikk opplevelsen av noe som føltes kjent og kjært mens pandemien har herjet, satte medlemmene stor pris på. Det at du i tillegg hadde mulighet til å legge til den personlige og skreddersydde løsningen, får du ikke med noen andre produkter eller leverandører.»

Relaterte produkter
Mywellness App

TechnogymTechnogym Training Applications - Mywellness App

Les mer

Skillbike og Skillrow er populære produkter hos 360 Träningscenter

Annie Fältman eier av 360 Träningscenter AB

“Mywellness och Stream har verkligen varit en livboj för oss under pandemin. Även om vi har haft våra klubbar öppna så har, av naturliga skäl, många av våra medlemmar valt att inte besöka oss. Vi har fått väldigt mycket bra feedback på våra on demand klasser! Det finns en obegränsad tillgång av träning på webben, men våra medlemmar uppskattar att få träna med ”sina” instruktörer. Mywellness och Stream har på många sätt hjälpt oss att hålla kontakten med våra medlemmar och på sätt även bidragit till en hög retention. Trots fysisk frånvaro. Grymt!”

Annie Fältman
Eier av 360 Träningscenter AB
Les mer

Veien videre etter koronapandemien

Veien videre etter koronapandemien

Det er ingen tvil om at kundens adferd og behov endres under og etter et pandemiutbrudd. Det som fungerte før vil ikke nødvendigvis fungere i en gjenåpningsfase. Under pandemien har forbrukeren blitt tvunget til å endre sine vaner og tilpasse seg restriksjoner. Tall viser at i snitt har mer enn hver tiende nordmann meldt seg ut av et treningssenter i løpet av pandemien, og bare i Oslo anslås det at mer enn 200 0000 har meldt seg ut av treningssenter, og funnet nye måter å trene på. Undersøkelser viser at mange ønsker å komme tilbake til treningssenteret når de gjenåpner, men mange har også fått nye vaner og kommet inn i gode rutiner med hjemmetreningen.

Når Annie spekulerer i hva fremtiden bringer for treningsbransjen, tror hun det vil være en hybridløsning. – «På kort sikt tror jeg den individuelle treningen vil være dominerende, men på lengre sikt tror jeg at gruppetrening vil gjenvinne sin posisjon. Jeg tror at folk liker mennesker, og at vi trenger hverandre for å gi hverandre motivasjon. Jeg tror også at digitale løsninger vil være en hygienefaktor for treningssenteret. Det som tidligere ble sett på som en USP, vil bli tatt for gitt. Medlemmer kommer tilbake til fasilitetene våre, men de forventer en digital plattform som lever opp til deres forventninger. Vi ønsker å være en del av en sunn helhetsløsning for våre kunder.»

Relaterte produkter
Virtuelle gruppetimer

TechnogymMyWellness Pro - Virtuelle gruppetimer

Les mer

Fortsette å bruke digitale tjenester hjemme

Fremtiden for treningsbransjen lysner nå etter et tungt år. Det er viktig å dra nytte av de lærdommene vi har gjort oss, og ta med kunnskap og erfaringer inn i fremtiden. De fleste kan nok skrive under på at digitale løsninger har kommet for å bli. Men hvordan skal vi fortsette å motivere medlemmene gjennom de digitale løsningene blir spørsmålet. Når Annie deler sin fremtidsvisjon for 360 Träningscenter, sier hun at de vil fortsette å være i forkant av de digitale løsningene, i tillegg til at de sikter seg inn mot å være det åpenbare valget av treningspartner for befolkningen i Skellefteå. – «Jeg håper vi kan skape en sømlløs opplvelse for våre medlemmer, som som skaper motivasjon til å trene, både på våre treningssentre, så vel som hjemme.»

Vi kommer til å fortsette å levere On-demand timer, og jobbe med Challenges i MyWellness for å engasjere medlemmer både inn på treningssenteret, men også utenfor våre vegger.

Annie Fältman, delägare 360 träningscenter

Vi har tidligere skrevet en artikkel om hvordan treningsindustrien kan se ut etter kornonapandemien. Les den her.

Artikkelen som denne teksten baserer seg på er skrevet av Technogym, les utfyllende tekst her.

Vil du vite mer om online og digitale tjenester, og lese flere som har hatt suksess med stream klikk deg inn her.