Referanse - Bedrift

AC Logistics: En helsefremmende tidsbesparelse

TekstEivind Bjørnenak

FotoTonje Lien Wold

Kontakt oss
Henrik Geelmuyden

Henrik Geelmuyden

Corporate Health Specialist

+47 977 61 820

En helsefremmende tidsbesparelse 

Anskaffelse av treningsrom har vært et viktig tiltak for å fremme ansattes helse i Air Cargo Logistics AS. Hensikten har vært å gjøre trening mer tilgjengelig i hverdagen, og skape en enklere og smidigere vei til fysisk aktivitet. For de ansatte har det nå blitt enklere å kombinere trening og jobb, og de sparer mye tid i en ellers hektisk hverdag. Spesielt knyttet til tidligere transportetapper mellom arbeidsplass, treningssenter og hjem. Dagens treningsrom består av 12 Technogym-apparater for sirkeltrening (Biocircuit), spinningsykler, trappemaskin, tredemøller og frivekter.  

Frihet under ansvar 

Gymmet på AC Logistics brukes av omtrent alle ansatte, og til alle døgnets tider. Noen trener i arbeidstiden, enkelte i lunsjen, og andre kjører treningsøkter enten før eller etter jobb. På deres kontorer er det frihet under ansvar som gjelder, og den enkelte vil sammen med teamet avklare hvorvidt treningen lar seg gjøre i arbeidstiden. «Investeringen har skapt en felles opplevelse av økt trivsel på arbeidsplassen, og er definitivt en «snakkis» på kontoret» sier Tord Kongsvik, Logistics Manager ved AC Logistics. De som trente mye før trener fortsatt mye, men har flyttet mesteparten av treningen til kontoret. For de med mindre avstand til kontoret er også treningsrommet flittig brukt i helgene. 

Apparater som automatisk tilpasses brukeren

En av de mest brukte apparatene på AC logistics er «Biocircuit», som brukes i forbindelse med sirkeltrening. Etter første bruk vil treningsapparatene innhente data om brukeren, og posisjon og motstand vil deretter tilpasses automatisk. Dette er en sikker og lavterskel treningsform som minimaliserer risiko for skader og «feilbruk». Opplæring fra Technogym var inkludert i tilbudet, som bidrar til å redusere risiko for «feilbruk» ytterligere. 

«Sirkeltreningen og tredemølla er nok de mest populære. Frivektene er det også alltid mange som sverger til» Tord Kongsvik, Logistics Manager i AC Logistics

Hva er AC Logistics?

Air Cargo Logistics er en fremoverlent flyspeditør, og spesialisert på å frakte Norsk sjømat ut i verden. Gjennom nyskapning bringer AC Logistics bransjen fremover, og de er ikke redd for å forsøke nye ting. Selskapet ønsker å ligge innen fremste rekke innen utvikling av dataverktøy, og gjøre gamle prosesser på en nyere, grønnere og mer tidsbesparende måte.  

 

Trening som verktøy for organisasjonsbygging

I forbindelse med selskapets vekst ble det planlagt en utbygging av lokalene deres, hvor treningsrommet ble tatt med i utbyggingsplanen. Investeringen ble gjort både på grunn av den helsemessige gevinsten, og tanken om å knytte ansatte tettere sammen gjennom felles treningsøkter. De siste årene har fysisk aktivitet vært godt integrert i organisasjonskulturen, og de ansatte har deltatt på Holmenkollstaffeten, fotballcuper, og diverse mosjonsløp som Sentrumsløpet, Fornebuløpet og Birken.

Hvorfor valget falt på Technogym

Tord AC logistics

“Kvaliteten på apparater, og den «proffe» følelsen. Når vi først tok avgjørelsen på eget gym, ville vi gjøre det skikkelig og sørge for at det ble like bra som på vanlige treningssenter. Samt den enkle, effektive og trygge sirkeltreningen de foreslo for ett firma som oss     ”

Tord Kongsvik
Logistics Manager
Relaterte produkter
SKILLRUN

TechnogymSkill line - SKILLRUN

Les mer
Relaterte produkter
BIOCIRCUIT – Biocircuit Free

TechnogymBiocircuit - BIOCIRCUIT – Biocircuit Free

Les mer