Artikkel

Excercise is medicine – et globalt helseinitiativ

TekstMari Hansen

FotoTechnogym

Kontakt oss
Fredrik Rustad

Fredrik Rustad

Physiotherapist/Health Specialist

+47 952 16 464

Helt siden 2010 har Technogym og American College of Sports Medicine (ACSM) samarbeidet om helseinitiativet  Exercise is Medicine® (EIM) for å oppmuntre allmennleger og andre helsepersonell til å inkludere trening når de utformer behandlingsplaner for pasienter.

Trening gjør godt for deg, det er ingen nyhet. Men frem til ganske nylig så man kun på trening som et verktøy for å bekjempe fedme. De seneste årene har det vært forsket mye på temaet, og det viser seg at trening kan bidra til mer enn å redusere eller forebygge fedme. Fysisk aktivitet kan bidra til å senke kolesterolet og blodtrykket. I tillegg er trening både et kraftfullt og omfattende verktøy som ikke bare påvirker muskler og kardiovaskulærsystemet, men nesten alle deler av kroppen. Fra immunforsvaret til hjernen, til energisystemene til individuelle celler. Det hele går nå mer og mer mot en tankegang hvor trening kan brukes som medisin på flere ulike sykdomsformer. Og også som et verktøy for å forebygge og bygge et bedre og sunnere immunsystem.

Technogym og Exercise is Medicine

 Initiativet Exercise is Medicine (EIM) ble lansert i 2007 og er et globalt, flerdimensjonalt initiativ for å gjøre fysisk aktivitet til en viktig del av sykdomsforebygging og behandling i internasjonale helsevesen.

Siden 2010 har Technogym og American College of Sports Medicine (ACSM) hatt et samarbeid i initiativet Exercise is Medicine (EIM)  for å oppmuntre primærleger og andre helsepersonell til å inkludere trening når de utformer behandlingsplaner for pasienter.

EIM arbeider i den tro om at fysisk aktivitet bør være en integrert del ved forebygging og behandling av sykdommer. Fysisk aktivitetsnivå bør derfor være på dagsordenen til alle i primærhelsetjenesten. Initiativet bidrar til å styrke forbindelsen mellom helsepersonell, treningspersonell og allmennheten innenfor helsevesenet.
Trening er den beste, billigste og mest tilgjengelige medisinen tilgjengelig.

Exercise Is Medicine® Australia

Trening som medisin under kreftbehandling

Technogym deltok nylig i innovative studier om effektiviteten av trening i de forskjellige behandlingsfasene i kreftbehandling; før behandlingsstart, i kombinasjon med cellegift, og i sluttfasen av behandling. Der kom man frem til at blant de mange løsningene mulig for å kombinere trening med kreftbehandling, er Biocircuit spesielt egnet fordi dette. Nettopp fordi dens unike digitale teknologi, tillater hver bruker å utføre nøyaktig den typen trening som er foreskrevet. Med Biocircuit kan klinikeren dosere både modus og intensitet av lasten ekstremt nøyaktig takket være et lastgenereringssystem kalt Biodrive.

Visste du at Vi i Qicraft er stolt fadderbedrift for Aktiv mot kreft?  Vårt samarbeid med Aktiv mot kreft kan du les mer om her. 

Biocircuit offers the perfect mix of strength and aerobic training, with a controllate dosage of reps and loads


Biocircuit smartklinikk for deg i helsesektoren

Biocircuit er et nyttig verktøy uansett hva slags helseforetak du jobber i, og uansett hvilke lidelser dine pasienter hr. Med Biocircuit smartklinikk, kan du avslutte pasientbehandling og overføre de til et faglig kvalitetssikret treningsprogram med garantert treningseffekt og enkel monitorering av egne resultater. Biocircuit er en selvgående smart sirkel alle erfaringsnivåer og aldersgrupper. I tillegg til at det er arealeffektivt utstyr som håndterer mange medlemmer. Se flere fordeler med Biocircuit smartklinikk.

Relaterte produkter
BIOCIRCUIT smartklinikk

TechnogymBIOCIRCUIT smartklinikk

Les mer

Hva kan du som helseforetak gjøre for å aktivere flere mennesker samtidig som du som bedrift kan tjene på det?

– Å investere i å holde pasientene i form etter behandling er en fin måte å gi noe tilbake til kommunen på. Det gir pasientene mulighet til å holde seg friske og raske, og forebygge at de får dårlig helse, mener fysioterapeut Fredrik Rustad hos Qicraft.

Qicrafts konsept «fra pasient til medlem» hjelper de som driver fysikalsk institutt med å gi sine pasienter et fullverdig treningstilbud i tilknytning til egen praksis. De mener at fremtidens medisin er aktivitet, og at å gi voksne mennesker et kunnskapsbasert aktivitetstilbud har et godt potensial.

– Ved å ha et slikt tilbud er det kortere vei mellom pasient og terapeut. Det gir bedre oversikt over pasientene og mulighet til å følge med på utviklingen pasienten har både under og etter behandling, forteller Rustad.

Se mer om våre komplette løsninger for helseforetak

Les mer om Exercise is medicine - et globalt helseiniativ