Artikkel

Covid19 – Unngå en inaktiv livsstil og hold deg aktiv

TekstTechnogym

FotoTechnogym

Kontakt oss
Hæge Fagerhus Asak

Hæge Fagerhus Asak

Home Sales Specialist/Master Trainer

+47 990 07 988

Koronapandemien har redusert vårt fysiske aktivitetsnivå

Koronapandemien har det siste året bidratt til at færre har opprettholdt sitt normale fysiske aktivitetsnivå. Flere faktorer har så klart spilt inn her, både strenge restriksjoner og stengte treningssentre, samt endringer i livsstil og vaner. Eksperter er bekymret for den negative og alvorlige konsekvenser for folkehelsen på sikt. Enda større grunn til  å opprettholde aktivitetsnivået for å beholde en god helse, å fortsette å motivere seg selv til å holde seg i bevegelse og ikke havne inn i en inaktiv livsstil.

En Norstat undersøkelse utført av NRK tok for seg aktivitetsnivået og endring i fysisk aktivitet under Koronapandemien hos personer mellom 20 – 40 år. Resultatene viser at syv prosent har sluttet helt å trene siden pandemien intraff. 24 prosent sier de trener mindre enn før koronaviruset.

Endringene i atferd kan ha negative konsekvenser for folkehelsen på sikt

Det er ingen tvil om at koronapandemien har ført til mange endringer i folks liv, inkludert redusert mulig for å trene og delta fysisk på trening på treningssenter eller annen idrett. En studie publisert av BMC Public Health viste at antall personer definert som «utilstrekkelig aktiv» eller «inaktiv» har økt med 147% i løpet av pandemimånedene. Noe som er bekymringsfullt både fra et fysisk og psykologisk synspunkt. Den samme studien avslørte faktisk også en klar sammenheng mellom trening og utvikling av symptomer på angst og depresjon. Hvor de som var utilstrekkelig aktive eller inaktive personer viste signifikante symptomer på begge lidelsene. Mens personer som fremdeles var veldig aktive, viste minimale symptomer på depresjon, og ingen angstrelaterte symptomer.

Det er flere fordeler som vi vet er direkte knyttet til fysisk aktivitet og trening. Både når det kommer til den generelle helsen, men også psykisk helse. Les mer om dette her.

technogym covid19, inaktiv livsstil, trening, helse, bedre helse. covid 19 trening helse technogym

I tillegg hjelper fysisk aktivitet på å redusere risikoen for å utvikle alle sykdommer relatert til en inaktiv livsstil. Som bla. fedme, diabets, høyt blodtryk og ulike hjerte- og karsykdommer. På grunn av dette, selv i en periode med begrenset tilgang på treningssentre, eller redusert mulighet for å trene, slik som nå under koronapandemien, er det likevel viktig og høyst aktuelt å fortsette å trene, og holde seg i aktivitet, og begrense stillesittende vaner så mye som mulig. Lurer på du på hvordan fysisk aktivitet virker inn på immunsystemet? Les en artikkel fra Technogym som belyser temaet godt.

Fordeler og helsemessige gevinster med trening

Verdens helseorganisasjon lanserte nylig en rapport, hvor de peker på fysisk inaktivitet som den fjerde ledende risiko for global dødelighet, noe som igjen bekrefter den funtamentale viktigheten av å inkludere fysisk aktivtet i våre liv. Som en løsning for å bekjempe dette problemet, anbefaler WHO 60 minutter med trening per dag for barn og ungdom, og 150 minutter per uke for voksne.

Blant noen av fordelene ved å opprettholde anbefalt nivå av fysisk aktivitet identifiserer WHO at fysisk aktivitet gir:

  • Økt muskel og kardiorespiratorisk helse
  • Forbedring i funksjonell helse
  • Redusert risiko for høyt blodtrykk, hjerneslag, diabets, ulike typer av kreft, depresjon, hjerte- og karsykdommer
  • Redusert risiko for fall og hofte- eller vertebrale brudd
  • Positive effekter på opprettholdelse av energibalanse og vektkontroll

En annen stor fordel knyttet til trening er forbedring av søvnkvaliteten. I en studie utført av National Sleep Foundation, på Amerikanere melom 23 og 60 år, fant de en klar korrelasjon mellom søvnkvalitet og fysisk aktivitetsnivå. Hvor de som regelmessig utførte lett, moderat eller tung fysisk aktivitet, opplevde betydelig bedre søvnkvalitet enn de som var inaktive. Ønsker du å lese mer om Covid19, koronapandemien og trening?

trening, søvnkvalitet, technogym, helse covid19

Trene hjemme under Covid19 og etter pandemien

Den lange karantenetiden og den sosiale distanseringen har på et vis oppmuntret oss til å forsette vår aktive livsstil og sunne vaner, og forsøke å finne tid til nye treningsrutiner hjemme eller utendørs.

Technogym har gjennom de siste 35 årene frontet «wellness», en livsstil basert på regelmessig trening, en balansert diett, og et positivt tankesett. Da Covid19 inntraff fortsatte Technogym å fronte sine innovative og fremoverlente teknologiske treningsløsninger. Tilpasset også for hjemmetrening for regelmessig fysisk aktivitet og bedre helse. Med Technogyms hjemmetreningsløsninger kan du fortsette å holde deg i form. Innovative, høyytelses og designdrevne produkter tilpasset den aktive forbruker som ønsker tilgang på treningsløsninger i sitt eget hjem.

I løpet av det siste året har Technogym jobbet med og perfeksjonert treningsprogrammene og måten forbrukeren kan bruke disse på. Takket være Technogym Live, en revolusjonerende plattform, tilgjengelig på alt av Technogym kondisjonsutstyr, kan du velge din treningsopplevelse fra et omfattende on-demand bibliotek med videoinnhold. Trening med profesjonelle trenere, en-til-en personlig treningsopplevelse, kondisjonsøkter, styrketrening eller mer atletiske treningsøkter.

technogym live and on demand

Utendørs virtuell trening gir deg virtuelle, altoppslukende treningsøkter, satt i den vakreste natur, eller i en storby du alltid har drømt om å reise til. Ubegrenset med underholdningsmuligheter som bla. Netflix og Youtube, sosiale medier, nyheter, andre apper, spill eller nyheter, alt tilgjengelig på en stor HD skjerm. Technogym Live er innebygd på alle Technogyms «nye generasjons» treningsprodukter, på MyRun, og Technogym Bike for hjemmetrening, og på alle cardio-maskiner for profesjonelt bruk. Slik at du med en innlogg kan nå favorittprogrammene dine også i treningsstudioet.

Technogym MyRun er et hjemmetreningsprodukt som kombinerer en tredemølle, et nettbrett og en dedikert app. Denne Technogym løsningen  er i stand til å tilby en av markedets beste løpsopplevelser hjemme. Takket være personlige treningsprogrammer og tilbakemeldinger om løpsteknikk. Se alle fordeler om tredemøllen MyRun.

Relaterte produkter
Technogym Bike

TechnogymTechnogym Training - treningsmaskiner for hjemmet - Technogym Bike

Les mer

Technogym Bike er et meget profesjonelt treningsprodukt. Som tilbyr deg de beste sykkeltimene med de mest engasjerte trenerne, enten om det er i hjemmet, på hotellrommet, på treningssenteret eller på kontoret. Treningssykkelen er designet for å passe inn i alle miljøer. Fra konsollen på sykkelen kan du velge din favorittkanal og ta del i live eller on-demand timer fra et enormt treningsbibliotek. Se flere fordeler med Technogym Bike.