Skapte suksess med utvidet treningstilbud

Næringslivet har et stadig økende fokus på ansattes trivsel og helse (ACSM, 2024), og SEB utmerker seg som et ledende eksempel på området. Tidligere hadde banken et mindre treningsrom som primært appellerte til ansatte som allerede var i fysisk aktivitet. SEB hadde en hypotese om at tilgjengelighet kunne være en nøkkeldriver til deltakelse, og bestemte seg for å etablere et nytt og større treningsanlegg med dedikerte soner for forskjellige aktiviteter. Dette ble starten på et samarbeid med Grape arkitekter og Technogym Norge. Etter bare 4 måneder viser allerede prosjektet fantastiske resultater!

Tilgjengelighet øker deltakelse 

 

I dag er omtrent 20% av befolkningen medlemmer på et treningsanlegg (Gjestvang, 2022), og i oktober 2023 investerte SEB i nye lokaler bestående av toppmoderne treningsutstyr fra Technogym. Etter bare 4 måneder har 140 ansatte lastet ned Technogym Appen, og antall aktive brukere stiger på ukentlig basis. Tilgjengeliggjøring har ført til at SEB nå overgår den generelle statistikken med god margin.

 

Technogym App brukes til å holde oversikt over gruppetimer og planlagte aktiviteter i treningsrommet. Ansatte kan også planlegge ukentlige økter og velge mellom et bredt utvalg av programmer.

Digitale, varierte og effektive gruppetimer

 

  • SEB tilbyr gruppetimer som er tilpasset nybegynnere, viderekomne, og de med lengre treningserfaring. På SEB kan ansatte velge mellom et bredt utvalg gruppetimer, både med og uten coach. Administrasjon og gjennomførelse gjøres i regi av SEBs eget bedriftidrettslag, Technogym og profesjonelle coacher fra Camp Myrvold og fasiliteres gjennom Technogym App. Samarbeidet har vært en avlastning for ansvarlige  i SEB, samtidig som det har tilført spisskompetanse og profesjonalitet i implementeringen. Timene tilpasses og lagres i Technogym App, og dette gjør at de ansatte kan benytte seg av tilbudet når det passer de.

  •  

  • Gruppetimene har vist seg å være svært populært blant nybegynnerne, og har vært et springbrett til å bli aktive brukere av treningsrommet.  Samtidig har treningsrommet også blitt en arena der entusiaster kan møte likesinnede. SEB har satt opp et bredt utvalg av gruppetimer for å nå hele bredden av brukere. Yoga-timene ble tidligere avholdt en liten gåtur fra kontoret, og kan nå gjennomføres i det nye Yoga-rommet. Yoga-tilbudet er i dag så populært at det måtte utvides med en ekstra time, og disse timene er som oftest fullbooket hver uke. Øvrige gruppetimer er også svært populære, men her er det ikke lagt noen begrensning for antall deltakere, ettersom fasilitetene har en størrelse som kan tilpasses etter oppmøte. 

Trening for alle ansatte

 

«Vi har kjørt bootcamps for nybegynnere og viderekommende, i tillegg til et eget opplegg for ansatte med lengre treningserfaring. Vi har også kjørt programmer som er mer nedtonet og ikke like høylytt og intensivt. Vi prøver å tilpasse så godt vi kan, og har lagt til rette for at fasilitetene kan brukes på en god måte» – Deputy CIO & Head of Procurement SEB, Thomas Granberg

Tredemøller

Styrketrening

 

Spinningsykler

Romaskiner

Bootcamps, spinning og HIIT-trening på arbeidsplassen

 

SEBs gruppetimer består av bootcamps, HIIT-økter, løpetimer på Skillrun samt spinningtimer på Group Cycle. Gruppetimene administreres digitalt, og deltakere melder seg på via Technogym App. I etterkant kan instruktører tilpasse øktene basert på ansattes feedback og erfaringer.

Design og funksjonalitet

 

Det moderne treningsstudioet på SEB er et resultat av tett samarbeid mellom bedriftspesialist Henrik Geelmuyden fra Technogym, Thomas Granberg fra SEB og Maria Ekornåsvåg fra Grape Arkitekter. Treningsrommet ble skapt med fokus på tilgjengelighet, design og funksjonalitet. I dag består treningsrommet av dedikerte soner for kondisjon, styrke, yoga og frivektsøvelser, og rommet er spesifikt designet for å imøtekomme ansattes behov uavhengig av erfaring og ferdighetsnivå. Treningsrommet er i dag en arena  tilpasset alle ansatte i SEB, og brukermassen strekker seg fra de som nettopp har startet sin treningsreise til prestasjonsdrevne ansatte som deltar på Birken og Maraton.

Et treningstilbud i kontinuerlig utvikling

 

Med sin visjon om å skape et aktivt arbeidsmiljø har SEB satt en ny standard for engasjement innen ansattes helse og velvære. Gjennom innovasjon, samarbeid og dedikasjon har SEB transformert en ansattgodtgjørelse benyttet av de få, til en arena for aktivitet og relasjonsbygging for alle. Investeringen i i nytt og større treningsrom har ikke bare ført til økt aktivitet og trivsel, men SEB opplever også at dette gjør banken til en mer attraktiv arbeidsgiver under rekruttering.

SEB kommer til å fortsette med å utvikle treningstilbudet for sine ansatte med en ambisjon om å skape  et positivt og energifylt arbeidsmiljø.

 

«Dette rommet skulle ikke bare være et sted for fysisk trening, men også en sosial arena og et naturlig samlingspunkt på tvers av avdelinger» – Deputy CIO & Head of Procurement SEB, Thomas Granberg

 

Ønsker du å vite mer om hvordan ditt treningstilbud kan se ut? Ta kontakt med oss!

Møt din bedriftshelse spesialist

Jeg hjelper deg å øke trivselen på arbeidsplassen.

Henrik har over fem års erfaring med å skreddersy treningsløsninger for våre kunder. Han hjelper deg med bedre utnyttelse av dine kontorlokaler og tilrettelegging for aktivitet som skaper resultater på arbeidsplassen.

Bli bedre kjent med Henrik.

Henrik Geelmuyden

CORPORATE HEALTH SPECIALIST

«Jeg brenner for å skape gode treningsopplevelser som er helsebringende for den enkelte, og som bidrar positivt til bedriftskulturen, noe som igjen er lønnsomt for bedriften». 

La oss hjelpe deg med dine treningsfasiliteter

Send oss en melding via kontaktskjemaet under. Det kan gjelde treningsrom eller integrering av treningsløsninger  i din bedrift. Våre konsulenter kommer til å kontakte deg så snart som mulig.

Bilder: Tonje Lien Wold

 

Kilder:

Christina Gjestvang: Treningssenterbransjen. En arena for folkehelse? Doktoravhandling på NIH, 2022. https://www.forskning.no/norges-idrettshogskole-partner-trening/hvorfor-blir-sa-mange-stottemedlem-pa-treningssenteret/1979370

seb-qicraft