Nyheter

REKORDTALL FOR “LET’S MOVE FOR A BETTER WORLD 2019

TekstMari Hansen

FotoTechnogym

Let`s move for a better world 2019 slår alle tidligere rekorder. For sjette år på rad har verdens største sosiale kampanje innen helse og trening knyttet over 200 000 mennesker over hele verden sammen. Deltakerne har bidratt ved å donere sin fysiske aktivitet til en god sak, og dermed bidratt til en sunnere verden.

Technogym kunngjorde 1. april i år, årets resultater av den verdensomspennende kampanjen “Let`s Move for a Better World” 2019». En sosial, global kampanje som tar opp kampen mot det økende problemet fedme og fysisk inaktivitet, særlig blant barn og unge. Kampanjeperioden i år var 11. – 30. Mars.

Resultatene og engasjementet rundt årets Let`s move er overveldende.
Over 200 000 mennesker over hele verden har vært delaktige og donert sin aktivitet til formålet. Det hele er mulig takket være Technogym´s skybaserte økosystem. En åpen plattform som inkluderer treningsutstyr og den digitale plattformen My Wellness Cloud. Her registrerer alle deltakerne enkelt sine Move`s (fysisk aktivitet) for så å donere aktiviteten til det senteret de er tilknyttet. Treningen de donerer gjør de for å fremme en sunnere helse i samfunnet. Jo mer aktive brukerne er, desto større er donasjonen til et lokalt initiativ som jobber for å motvirke videre utvikling av fedmeepidemien og dens relaterte sykdommer.
Jo større aktivitet – jo større donasjon.

Sosialt og enkelt å samle moves ved å delta på gruppetimer.

Hvordan fungerer Let`s move:

All aktiviteten blir logget i MyWellness, den første åpne plattformen i bransjen, som forbinder mennesker og treningsfasiliteter over hele verden. Nytt i år har vært at i tillegg til å registrere aktivitet på Technogym´s maskiner, har det også vært mulig å registrere utendørs aktivitet. MyWellness har en innebygd GPS og pulsmåler som kan tracke og registrere utendørs aktivitet som løping og gåing. Mange har i år samlet moves sammen ved å delta på bla. Skill run løpetimer. 

I år har kampanjen gitt et økende antall deltakere muligheten til å vinne og donere Technogym utstyr. Et belønningssystem med forhåndsdefinerte mål på aktivitet som utføres, delt opp i tre ulike nivå gjør at alle har lik forutsetning for å vinne. Enkelt fortalt, dersom senteret klarer så og så mange move`s, så får senteret utstyr til en gitt verdi. Utstyret doneres deretter til et ideelt foretak som en skole eller en relevant non-profitt organisasjon.

I tillegg til å skape økt bevissthet og engasjement rundt fedme og inaktivitet er kampanjen et godt eksempel på hvordan teknologien kan bidra til å hjelpe sentrene med å motivere medlemmene til mer aktivitet.

Resultater fra årets kampanje på verdensbasis:

  • 1373 treningsfasiliteter i 32 land deltok
  • 200 000 deltakere samlet MOVE`s i kampanjeperioden
  • Totalt ble over 766 millioner MOVE`s registrert
  • Dette tilsvarer over 345 millioner kalorier brent, eller ca 4,9 millioner kg tapt

Resultater fra årets kampanje i Norden:

  • 19 245 298 move`s
  • 44 treningssentre deltok
  • 4925 deltakere

De globale vinnerne av årets Let`s move vil bli hedret på Technogym Forum i Technogym Village, i Cesena (Italia) 16-19 mai. Forumet lar deltakerne  dele sin kunnskap om hvordan fysisk aktivitet kan brukes til å bygge et mer bærekraftig samfunn basert på personlig helse.