Innlegg

Fornebuporten Lifestyle – Trening og aktivitet gir fornøyde ansatte og lavere sykefravær

TekstAnne Kristiansen

Kontakt oss
Henrik Geelmuyden

Henrik Geelmuyden

Corporate Health Specialist

+47 977 61 820

Nasjonale undersøkelser har vist at trening er det mest attraktive frynsegodet blant norske arbeidstakere, sammenliknet med goder som firmahytte, parkering og støtte til barnehage. Dette har også byggherrer for nye kontor- og næringsbygg tatt til seg. Treningsfasiliteter i nye kontorbygg har nesten blitt en hygienefaktor, til tross for at standarden kan variere stort. Da det prestisjetunge næringsbygget Fornebuporten stod klart i 2015 ble det ikke spart på noe når det kom til treningstilbudet. Qicraft/Technogym ble valgt til leverandør for hele treningssenteret, som fikk navnet Lifestyle.

«Gode treningsmuligheter er et frynsegode som både kan forebygge sykefravær, øke trivsel og dermed også øke motivasjon.»

Nina H. Nerland, HR- og administrasjonssjef i Eureka Pumps.

Fornebuporten – attraktivt som kontorbygg og attraktiv som arbeidsgiver

Etter å ha vurdert flere alternativer, valgte Eureka Pumps, en teknologibedrift og leverandør til oljeindustrien, Fornebuporten som sitt nye kontorbygg, og flyttet som første bedrift inn i de splitter nye lokalene i mai i fjor. De tilbyr alle sine ansatte medlemskap på treningssenteret Lifestyle, som ligger midt i næringsbygget.

– Bygget skal være med på å gjøre det attraktivt å jobbe hos oss. Gode treningsmuligheter er et frynsegode som både kan forebygge sykefravær, øke trivsel og dermed også øke motivasjon. Selv om det nok ikke er avgjørende for ansettelser hos oss, er det absolutt noe vi tror kan spille positivt inn i rekrutteringsprosesser, sier Nina H. Nerland er HR- og administrasjonssjef i Eureka Pumps.

Kondisjonsparken hos Fornebu Lifestyle

Treningen holder sykefraværet nede. I tillegg skaper treningen både trivsel, samhold og motivasjon, noe som igjen kan være med å påvirke produktiviteten.

Nina H. Nerland, HR- og administrasjonssjef i Eureka Pumps

Tilgjengelig og tilpasset trening

Nerland er svært fornøyd med de nye treningsfasilitetene, som inkluderer et komplett treningssenter med bemanning, topp moderne utstyr, mulighet for både PT og gruppetimer, og innendørshaller for ballsport.

– Her kan de ansatte få tilpasset trening, noe jeg tror er viktig for å få så mange som mulig i gang med fysisk aktivitet. Erfaringen min er at hvis treningstilbudet kun består av et treningsrom i kjelleren med noe gammelt utstyr, så blir det ikke brukt, sier hun.

At trening er en faktor som er med på å holde sykefraværet lavt er hun overbevist om, og forteller blant annet om kolleger med vonde rygger som holder det i sjakk med trening på senteret. Hun mener det handler om å gjøre treningen tilgjengelig, og ser at stadig flere av bedriftens ansatte benytter seg av tilbudet.

– Vi er blant annet en gjeng som går på faste timer, og da blir det jo en sosial greie også. Så går ryktet, og så vil flere henge seg på. Treningen skaper både trivsel, samhold og motivasjon, noe som igjen kan være med å påvirke produktiviteten, mener Nerland.

 

Relaterte produkter
Wellness Ball active sitting

TechnogymWellness Ball active sitting

Les mer
Relaterte produkter
Excite Live Run

TechnogymExcite Live - Excite Live Run

Les mer
Relaterte produkter
Excite Live Bike

TechnogymExcite Live - Excite Live Bike

Les mer