Artikkel

Ta vare på deg selv – finn balansen mellom aktivitet, kosthold og hvile

TekstMari Hansen

Kontakt oss
Hæge Fagerhus Asak

Hæge Fagerhus Asak

Home Sales Specialist/Master Trainer

+47 990 07 988

Et ønske om et langt og sunt liv står høyt på ønskelisten hos mange. Men vi hører stadig flere si «at de skulle ønske at døgnet hadde flere timer» da hverdagen ikke alltid strekker til. Stress er i utgangspunktet naturlig og sunt, såfremt du klarer å finne hvilepulsen mellom slagene. (mener forskere). Men det er når du ikke klarer å komme ned igjen mellom slagene at stress kan bli farlig og helseplagene kan komme. Å holde deg aktiv og spise godt, samt å koble ut og hvile, kan bidra til å holde stresset til et minimum og hjelpe deg i hverdagen. Start med å ta vare på deg selv, for din egen helse og velvære. Hvilke aktiviteter som passer for deg er individuelt, men vi har laget en liste med fire tips til hva du kan gjøre for din egen velvære:

Technogym

Regelmessig aktivitet, nok hvile og et næringsrikt kosthold, nøkkelen til evig ungdom, og bedre helse?

Lag tid til bevegelse og aktivitet

Det kan høres banalt ut, men å være aktiv er avgjørende for å holde seg i form. Jo mer du trener, jo mer har du faktisk lyst til å trene og holde det i gang. Jo lengre tid det går i mellom aktivitetsøktene, jo tyngre blir det å motivere seg. Tidsklemma? Klem i korte treningsøkter når du kan. Gå en tur etter middag, velg trappene over en heis, sykle eller gå til jobb, eller gå en hyggelig kveldstur.  Regelmessig fysisk aktivitet forebygger plager og er viktig for å opprettholde en god helse, livskvalitet og overskudd i hverdagen. Aktivitet gir positive gevinster gjennom hele livsløpet, og det er aldri for seint å begynne. Små grep i hverdagen kan ha stor betydning i det lange løp. Det anbefales å være i moderat til høy aktivitet minimum 30 minutter hver dag (voksne) og optimal helseeffekt oppnås sannsynligvis ved å kombinere minst 75 minutter aktivitet med høy intensitet og 150 minutter moderat aktivitet hver uke (info fra Helsenorge). Sett av tid i kalenderen til å være i aktivitet, enten det er før, under eller etter arbeidsdagen. I dag tilbyr også mange selskaper treningsrom på arbeidsplassen, eller betalt medlemskap på et treningssenter.

Vi leverer komplette løsninger til bedrifter, og kan hjelpe din arbeidsplass med treningsutstyr som kan bidra til en mer aktiv arbeidshverdag. 

Technogym kinesis

Trening hjemme

I en travel hverdag, eller særlig nå i vintermånedene kan det for noen friste mindre å komme seg ut døren fra det varme huset. Da kan det være supert og ikke minst, komfortabelt å trene hjemme. Er du glad i å løpe? En tredemølle som MyRun kan gjøre dørstokkmilen litt kortere. Har du mindre plass i huset, er det ikke mye utstyr som skal til. Med treningsmanualer, Kettlebells, noen treningsstrikker, Wellnessball og treningsmatte kommer du langt på vei. Kombiner gjerne dine treningsøkter på treningssenteret, med noen økter hjemme, så er mye gjort.

Se noen av våre beste tips til hjemmegym under

Inspirasjon til trening hjemme

Med manualer og kettlebells fra Technogym, blir hjemmetreningen både morsommere og mer effektiv


trening ta vare på deg selv

Tredemøllen MyRun er kåret til best i test ved flere anledninger og er en mølle som faktisk hjelper deg å bli en bedre løper.

Sunn og næringsrik mat for mer energi

Det er kanskje ingen hemmelighet, men spiser du bedre, har helsen din det bedre. Helse, aktivitet og ernæring går hånd i hånd. Hva du bør spise avhenger av flere faktorer som kjønn, alder, hvor aktiv du er, osv. Men noen generelle råd er å sette sammen hvert måltid på en balansert måte. Velg karbohydrater, proteiner og fett, og ja, fett er også viktig. Da snakker vi om omega-3 og umettet.  Hvor fristene er det ikke med masse ferske farger på tallerkenen? Hva vi spiser har en stor innvirkning på humør og prestasjoner. Technogym har flere gode artikler på hva du bør fokusere på av næring ut i fra hvilken aktivitet du driver med.  Se flere av Technogym sine ulike næringsrike tips.

Å ønske å føle deg bedre når du allerede har det bra, er et nåværende valg for å forbedre vår nærmeste fremtid.


La kroppen hvileSelv om menneskekroppen er den perfekte maskinen, må den hvile. Og særlig etter intensiv trening eller perioder med høyt stressnivå. 

Ferier og gjerne helger gir oss akkurat denne muligheten, det er opp til oss å utnytte det, og med hvile vil også musklene takke deg. Hva med å booke inn en helgetur sammen med din kjære eller en venn, på et av Norges flotteste spahotell? Her kan du være så aktiv du ønsker og benytte deg av deres treningsfasiliteter eller natur, og slappe av i spaet eller ved å nyte frisk sjø- eller fjelluft.