Artikkel

Si hei til Technogym COACH – verdens første AI for trening

FotoTechnogym

Technogym lanserer de første treningsmaskinene med kunstige intelligens.

IBM og Technogym har sammen skapt en kunstig intelligens for å fremme trening og en aktiv livsstil.

Technogym Coach er en virtuell trener som skal gjøre trening gøy og motiverende, slik at flere kommer seg i aktivitet. Ideen bak er at flere vil lykkes med trening, dersom treningen baserer seg på den enkeltes preferanser og oppleves som lystbetont. I 2012 kom Technogym med verdens første skybaserte løsning for treningsbransjen. I 2020 kombineres deres Mywellness plattform med kognitiv databehandling fra IBM Watson og loT (internet of things) teknologi for å skape verdens første virtuelle trener.

 

Det er med god grunn at personlig trening holder seg på toppen over treningstrender og har gjort det de siste årene. Å holde treningsmotivasjonen oppe over tid er en reell utfordring og de fleste av oss presterer bedre når vi har en personlig trener, som veileder og passer på oss. Målet med Technogym Coach har vært å skape en virtuell trener, som motiverer til trening ved å tilby en personlig treningsopplevelse. Med utgangspunkt i brukerens treningsdata skaper den virtuelle treneren skreddersydde treningsprogrammer, gir verbal feedback underveis i treningsøkten og kommer med forslag til forbedring.

 

 

Treningsforslagene baserer seg på brukerens målsetninger og kontekstuelle betingelser, som for eks. været, helsetilstand eller matinntak, slik at forslagene blir relevante og skreddersydde for brukeren.

Technogym Coach er innebygget i det nye digitale brukergrensesnittet Technogym Live og er en av 5 nye funksjoner, som bidrar til en personlig treningsopplevelse.

Med Technogym Live, som er en helt unik og ny digital plattform i Excite Live-serien høynes opplevelsesnivået for treningsutstyr. Det tar digital personlig trening til et helt nytt nivå. Nå kan hver treningstime være ekstremt mer motiverende og ligne på opplevelsen å trene med en trener eller oppleve gruppefelleskapet i en gruppetime.

Farhad Jabbari, CEO Qicraft Group

De første  treningsmaskinene med den nye Live plattformen, Excite Live ble lansert på sensommeren og følges av Personal Line; selskapets eksklusive serie for private hjem.

I 2020 har Technogym opplevd en økt etterspørsel av treningsutstyr til private hjem. Friheten til å trene når man ønsker, hvor man ønsker og med hvem man ønsker gjør trening enklere og mer motiverende å få til.

Personal Line-serien er utviklet sammen med den anerkjente arkitekten og designeren Antonio Citterio og er en fusjon av lekkert design, biomekanikk og teknologi.

 

 

Nå relanseres den ikoniske serien med innebygget AI, stor skjerm som veileder deg gjennom skreddersydde program, virtuell trening med instruktør eller valgfri underholdningsprogram.

 

Du kan også strømme gruppetimer live med din favorittinstruktør i ditt eget hjem, dersom treningssenteret ditt er koblet opp mot Technogym Live.

 

Målet vårt har alltid vært å tilby brukere en personlig treningsopplevelse med utstyr som er koblet opp mot tjenester og innhold, som kan interagere med dem – forstå deres motivasjon og behov og levere resultater

Vårt samarbeid med IBM representerer et steg videre mot å skape skreddersydde og engasjerende treningsopplevelse for våre kunder.

Nerio Alessandri, Technogym grunnlegger og CEO

Om Qicraft Norway AS

Qicraft er en eksklusiv distributør av Technogym og Nordens ledende samarbeidspartner for treningsutstyr og relaterte tjenester innen helse og trening. Vår ambisjon er å hjelpe våre kunder med å investere i lønnsomme forretninger og samtidig få flere mennesker til å være fysisk aktive på en jevn basis.

 

Navnet Qicraft speiler markedet vi er virksomme i og de ambisjonene vi har. Qi står for energi og bevegelse, Craft står for kvalitet og kompetanse. Vårt mål er «Activating People» og fungerer som vår ledestjerne i alt vi foretar oss.