Artikkel

Hold deg i form under hele skisesongen

TekstNorberto Lacourt

FotoNorberto Lacourt

Alltid sliten halvveis inn i skiferien?

Svaret ligger i å forberede kroppen på ukene frem til reisen. Det vil ikke bare forbedre ytelsen din og redusere risikoen for personskader og fall. Men det vil også gjøre at du raskere henter deg inn igjen, og at det vil bli enklere å komme inn i de «vanlige» treningsrutinene dine når ferien er over.

Photo by Joan Oger ski trening technogym

Photo by Joan Oger

Spesifikk trening

Trening spesielt for aktiviteten du har tenkt å utføre i en begrenset periode er viktig fordi vintersport krever bevegelse på en annen måte enn du er vant til når du trener hjemme. Trening er nøkkelen til å nyte favorittaktivitetene dine fullt ut. Enda viktigere er treningen, dersom du har planlagt å besøke noen av de større feriestedene. Mange av de populære skidestinasjonene ligger høyt,  og det er både krevende og slitsomt å være i bakken hele dagen. Siden du er på ferie, er formålet å glede seg uten å være begrenset av innsatsen. Dårlig kondisjon og verkende muskler og ledd kan være virkelige drepende på drømmeferien.

Vi har snakket med f.d. freestylestjernen, og alpinist Jon Olsson Delér som deler sine 5 beste øvelser og tips for å maksimere formen før skisesongen:

  1. Gå lange turer på en høyde med en barnevogn. Haha … fantastisk rumpetrening! (Jon Olsson ble nylig far). Fungerer så klart også uten barnevogn, men å gå generelt synes jeg er et godt utgangspunkt for all trening.
  2. Knebøy – Min absolutte favorittøvelse som trener hele kroppen. Et godt tips er å ikke gå på for tungt, sørg for å ha god teknikk i stedet.
  3. Ro – Magisk god kondisjonstrening som gir trening på hele kroppen.
  4.  Skillmill – Få ting som minner mer om en lang tur enn intervaller på tredemøllen Skillmill. Koordinasjon og utholdenhet i ett.
  5. Padle eller andre morsomme aktiviteter som er tøffe, men krever fart.
Relaterte produkter
SKILLMILL

TechnogymSkill line - SKILLMILL

Les mer
Relaterte produkter
SKILLROW

TechnogymSkill line - SKILLROW

Les mer

Hvordan kan du, som driver en treningsvirksomhet, hjelpe dine klienter å nyte skisesongen til det fulle?

Kontakt oss
Kjell Olav Engen

Kjell Olav Engen

Sales Manager Nordic Sales

+47 977 69 852
Jobb smart, kommuniser digitalt.
Øk medlemmenes engasjement og skap resultater.
For de som driver et treningsstudio, er det selvfølgelig en rekke muligheter for å forberede medlemmene dine til skisesongen. Men du kan også fortelle medlemmene dine om relevant trening i skiferien slik at de får mest mulig ut av opplevelsen. Gjennom Mywellness og applikasjonen Prescribe kan du lage både individuelle og generelle treningsprogrammer. De som allerede trener for eksempel med en PT, kan få programmene sine sendt til dem direkte i mywellness-appen. For de av dere som ønsker å lage "skisesongtrening i uken," kan gjøre det og samtidig dele det åpent med alle medlemmer. Et tips er å lage treningsprogrammer som ikke krever spesifikt utstyr, så kan alle medlemmene dine få tilgang til dem direkte i appen og gjennomføre opplæringen når som helst og hvor som helst.

For alle som driver et treningsstudio er det ekstremt verdifullt å være kilde til kunnskap, inspirasjon og motivasjon selv om medlemmene ikke er innenfor de fire veggene på anlegget. På denne måten skaper vi "oppbevaring", lojalitet og resultater.