Artikkel

2024 Treningstrender

FotoTechnogym

Vi beveger oss inn i et nytt år, hvor trådløs teknologi, helseforfemmelse innen bedrifter og treningsprogrammer til eldre er de ledende markedstrendene.

Hvert år etableres det nyttårsforsetter, og i den anledning oppstår det ofte nye- eller endrede treningsrutiner. Derfor er det viktig å ha øynene åpne for trender i det kommende året. Når vi går inn i 2024 er det personaliserte digitale løsninger, lengre og sunnere livsstil, og helsetilbud til næringslivet som er nøkkeltrendene innen trening.

Det amerikanske universitetet for sportsmedisin (ACSM) har nylig publisert «2024 ACSM Worldwide Fitness Trends», som gir innsikt i kommende trender innen helse- og treningsbransjen. Den årlige undersøkelsen ble først lansert i 2006, og har som mål å veilede investeringer og holde fagfolk oppdaterte. Rapporten fra 2024 kombinerer data fra to ulike undersøkelser – «ACSM’s Worldwide Fitness Trends» og «Fitness Trends from Around the Globe» – med et mål om å forutsi de 20 viktigste treningstrendene globalt.

ACSMs årlige trendundersøkelse kan være et avgjørende verktøy for vekst blant treningsfasiliteter og fagfolk innen helse- og treningsbransjen. Undersøkelsen unngår flyktige trender, og gir datadrevet innsikt for å veilede investeringer og være i forkant av markedet. Ved å vektlegge trender med varig innvirkning utgjør undersøkelsen en strategisk rolle, og hjelper bransjeaktører med å ta velinformerte beslutninger for å oppnå langvarig suksess.

Dette er de 10 mest verdensomspennende trendene for 2024. Technogyms wellnessløsninger består av koble sammen smartprodukter, apper, digitalt innhold og tilby et bredt utvalg av løsninger on-demand. Vår ambisjon er å veilede kunder for å utnytte disse forbrukertrendene, beholde eksisterende medlemmer, og tiltrekke nye medlemmer i det kommende året.

1. Bærbar- Teknologi

Smartklokker og pulsmålere fortsetter å være en dominerende markedstrend, og er ofte knyttet til sosiale nettverk. Apple Watch og et bredt utvalg av bærbar teknologi kan synkroniseres med Technogym-kardioutstyr, eller via Mywellness-plattformen (også Fitbit, Garmin og Polar) for en fullstendig sammenkoblet treningsopplevelse. Treningsøkter kan spores innendørs på Technogym-utstyr, eller utendørs i skog og mark.

 

2. Helseforfremmelse på arbeidsplassen

Helseforfremmelse innen næringslivet er et nytt tilskudd til topp-trendene, og et potensielt resultat av arbeidssituasjoner under COVID-19. I dag har bedrifter større fokus på å fremme ansattes velvære gjennom aktivisering, og deres ansattilbud- og fordeler. Technogym jobber tett med det voksende bedriftsmarkedet, og har alltid vært en forkjemper for fysisk og mental helse innen næringslivet. Helseprogrammet ‘Working 4 Wellness’ er en integrasjon av trening, balansert kosthold og medisinske undersøkelser for ansatte, noe som har resultert i positive helsemålinger for flere organisasjoner.

 

3. Treningstilbud til Eldre

En økt aldrende befolkning stiller nye krav- og forventinger til dagens treningstilbud. Her foreligger det et enormt potensial gitt at fasiliteter imøtekommer deres distinkte behov. Guidede øvelser og persontilpasset opplæring står sentralt, og kan forenkles ved å investere i utstyr som tar hensyn til deres fysiske forutsetninger.

Biocircuit er Technogyms sirkeltreningskonsept, og ideell for eldre på bakgrunn av teknologiens veiledende øvelser, og automatiske tilpasninger etter brukerens profil og forutsetninger. Øvelser, belastning og tempo er predefinert og integrert i treningsprogrammene på apparatet, og tar hensyn til brukerens særskilte behov.

 

4. Trening for vekttap

En betydelig vekst i trening der målsetningen er vektnedgang, kombinert med bærekraftig kosthold og kulinariske smaksopplevelser. Technogym Live-konsollen tilbyr et bredt utvalg av treningsalternativer, og inkluderer blant annet spesifikke programmer for vekttap. Technogym Live er tilgjengelig på Technogyms kardioprodukter, samt inkludert i styrketreningsutvalget (Biostrength, Selection Line og Pure Line).

 

5. Refusjon for fysisk aktivitet (Qualified Excercise Professionals)

Endringer i dagens retningslinjer gjør det enklere for profesjonelle å kreve refusjon fra forsikringsselskaper. Technogym lanserte i 2007 initiativet ‘Exercise is Medicine’ for å fremme fysisk trening som en form for medisin for ulike sykdommer.

 

6. Ansettelse av Sertifiserte Helsespesialister

Ansettelse av helse- og treningspesialister med spesifikke sertifiseringer og utdanningsprogrammer. Technogym har alltid investert i opplæring og utdanning av coacher gjennom Wellness Institute, et profesjonell akademi dedikert til opplæring av trenere og bransjeaktører, først og fremst gjennom sitt årlige Master Trainer Event.

7. Mobilapplikasjoner

Applikasjoner på smartelefoner har vært et positivt bidrag til tilgjengelighet på fysisk aktivitet, med et bredt utvalg av treningsprogrammer. Technogym App tilbyr personaliserte treningsøkter med video-on-demand. Dette resulterer i at brukere har tilgang på skreddersydde treningsopplevelser når som helst og hvor som helst: enten de befinner seg på treningssenter, hjemme, hotell, jobb eller på en klinikk. Gjennom å kombinere vitenskapelig forskning med kunstig intelligens skaper appen skreddersydde presisjonsprogrammer til ethvert treningsmål. Appen gir også tilgang på en rekke erfarne trenere, meditasjonsinnhold og dypere innsikt i ernæring.

 

8. Trening for Mental Helse

Stadig flere har mål om å forbedre egen mental helse gjennom fysisk aktivitet. Technogyms visjon er forankret i det eldgamle latinske mottoet «mens sana in corpore sano» (en sunn sjel i en sunn kropp). Mottoet understreker Technogyms dedikasjon til forbindelsen mellom fysisk og mental helse, og oppståelsen av velværefølelse. Fysisk aktivitet er et effektivt verktøy for å fremme mental helse, og samsvarer med Technogyms holistiske tilnærming til velvære. Sammenhengen mellom fysisk aktivitet og mental helse er veldokumentert, og ofte et mål i menneskets søk etter en sunn og balansert livsstil.

9. Utvikling innen ungdomsidrett

Høyere engasjement blant unge mennesker innen idrett og fysisk aktivitet. Technogyms Wellness Foundation har derfor utviklet et ideelt sosialt program kalt «Play Wellness» for å gi barn opplæring innen fysisk trening gjennom lek og aktiviteter.

 

10. Personlig trening

Personlige trenere hjelper kunder å definere målsetninger, og utvikle treningsprogrammer med personlige tilpasninger. Technogyms Mywellness-plattform gjør det mulig for personlige trenere å håndtere hele kundereisen enten det er hjemmefra eller på treningssenteret. For de som ikke har Mywellness-plattformen kan Technogym App være en ideell løsning, som tilbyr kunder et bredt utvalg av on-demand treningsopplevelser uavhengig av hvor de befinner seg.

 

Sammen danner trendene et  tydelig bilde av dagens landskap. Bærbar teknologi er et ledende fokus i treningsmarkedet, flere arbeidsgivere øker sin prioritering av ansattes helse, og en aldrende befolkning danner etterspørsel etter tilpassede treningsprogrammer.