Styrketreningen er tilbake. Nå er fokuset på helsefordelene

Styrketreningen er tilbake. Nå er fokuset på helsefordelene

Biostrength møter økt etterspørsel etter effektiv styrketrening

Styrketrening var utrolig populært på 80-tallet og nå ser vi en global trend hvor styrketreningen har fått en enorm comeback. Dagens styrketrening består ikke lenger av kun styrkeløft og tradisjonell bodybuilding for å bygge store muskler. Nå er det styrketrenings generelle helsefordeler mange er interessert i og hvordan treningen kan gjøres mer effektivt og enklere. For å møte økt etterspørsel etter effektiv styrketreningen lanserer Technogym Biostrenght, en serie hvor produktutviklingen har hatt fokus på styrketrening fra et helseperspektiv. 

biostrength

 

Styrketrening gir enorme helsefordeler

For bare kort tid tilbake var styrketrening koblet til visuell fremgang og prestasjonsmål. Det var lite kjennskap og fokus på de generelle helseeffektene, men med dagens forskning vet vi bedre. Styrketreningen har enorme helsefordeler, som fører til økt velvære og bedre livskvalitet. Det er det som gjør at treningsformen trender igjen. Styrketrening øker benmassen og muskelutholdenheten. Det forbedrer næringsopptak og kardiovaskulær helse. Treningsformen hjelper også med å balansere kroppssammensetningen med hensyn til fett og muskelmasse. Styrketrening fører dessuten til raskere rehabilitering og restitusjon etter skade.

biostrength

Styrketrening gavner alle

Det sier seg selv at styrketrening er viktig for eliteutøvere fordi det minsker risikoen for skader og gjør det mulig å forbedre idrettsprestasjon. I treningssammenheng er styrke grunnleggende trening fordi muskelstyrke gjør at man overvinner motstand, blir raskere, mer motstandsdyktig og utvikler utholdenhet.

Men styrketrening er ikke bare for eliteutøvere. Styrketrening gir grunnleggende fordeler for alle. For eldre (>70 år) vet man at selv en liten mengde styrketrening er effektivt i å bekjempe den fysiske svekkelsen som er koblet til minsket muskelmasse.

Flere leger enn før skriver ut en «treningsresept» for å oppmuntre pasienter til styrketrening med hjelp av for eks. en personlig trener. Når seniorer legger til styrketrening i hverdagen minsker risikoen for skader umiddelbart. Forbedret muskeltonus bidrar til ett mer aktivt og kanskje mer selvstendig liv over lenger tid.

Styrketrening utfordrer også den gamle myten om at aerob trening er den mest effektive veien til vektnedgang. I virkeligheten er styrketrening en likeverdig måte for vektnedgang siden økt muskelmasse også forbrenner fett etter selve treningen. Fenomenet er kjent som EPOC (Excess Post-Exercise Oxygen Consumption) og referer til kaloriene som kroppen fortsetter å forbrenne etter endt treningsøkt. Styrketrening aktiverer derfor både næringsopptaket og balanserer kroppssammensetningen. På denne måten hjelper styrketrening til med å påskynde vektnedgangen.

biostrength

Biostrength: den neste generasjonen av styrketreningsutstyr

En av de største utfordringene med styrketrening er å finne rett belastning. 

Utover det er bevegelsestempo, antall repetisjoner og hviletid andre faktorer som vil påvirke resultatet. Uansett hvilket mål man har med treningen er det mange som kjenner en usikkerhet rundt disse faktorene. Dessuten har ikke alle mulighet til å trene med en personlig trener under hver treningsøkt. Technogym har svart på denne utfordringen ved å lansere en serie treningsmaskiner som hjelper brukeren oppnå best mulige effekt av styrketreningen, uansett mål.

Technogyms helt nye Biostrength er en serie med enheter hvor innstillinger automatisk tilpasser seg hver enkelt bruker. Ved hjelp av kunstig intelligens justeres enhetene automatisk og guider deg i øvelsen. Med Biostrenght kan resultatet av styrketrening forbedres med opp til 30% sammenlignet med tradisjonell styrketrening på samme tid.

Biostrength-serien sørger automatisk for optimal belastning, bevegelsesutslag og tempo. Dessuten sikrer maskinene ergonomien gjennom hele bevegelsen og gir anbefalinger på antall repetisjoner og sett for øvelsen. Det patenterte Biodrive-systemet (som blant annet brukes i flyteknologi) tilbyr 6 ulike motstandsvalg for å forbedre treningens effekt avhengig av ønsket treningsmål.

Relaterte produkter

Technogym

Les mer

 

Målrettede programmer rettet mot ulike kundergrupper gjør mersalg mulig

Biostrength-seriens treningsprogram er enkle å tilpasse til ulike kundegruppers behov.  AI gjør det mulig å skape et personlig program for alle samt at den veileder og tilpasser treningen ettersom brukeren blir sterkere. Alle treningsdata lagres automatisk og brukeren får nåtids-feedback på hvordan de presterer underveis i økten.

I dag finnes det 4 ferdige program som hjelper treningssentere å tilby sine kunder treningsprogram tilpasset kundens målsetning.

Hypertrophy – øker muskelmassen og former kroppen
Motstanden øker under den eksentriske fasen, når muskelen strekkes ut, for å bidra til muskelfibrenes nedbrytning og på sikt øke muskelmassen.

Power – tren som en atlet
Med fokus på eksplosiv kraft. Motstand uten treghet skaper eksplosivitet ved å tillate brukeren å utøve maksimal kraft med total kontroll og sikkerhet.

Strong – maksimal belastning på musklene
Viskøs motstand (tregtflytende) gjør at jo raskere du trykker på, desto mer utfordrende blir motstanden

Tone – få mer muskeltonus med mindre anstrengelse
Elastisk motstand med en gradvis økning av arbeidsbelastningen for å forbedre muskeltonus gjennom hele bevegelsesbanen.

 

biostrength programs

Muligheten til å skreddersy treningsprogram for ulike kunder og tilby en kontrollert og tryggere styrketrening gir treningssenter og rehabiliteringsklinikker flere muligheter til å øke salget.

Biostrenght gir nybegynnere en økt motivasjon ettersom styrketreningen gir raskere resultat på kortere tid. Det er også tryggere å starte treningen uten å måtte huske justeringer eller motstand.

Treningsentusiastene på sin side kan dra nytte av presisjonen i styrkeapparatene, som hele tiden optimaliserer treningens effektivitet og gir feedback på prestasjon.

Kontakt oss så forteller vi mer om Biostrenght- seriens muligheter!

 

styrketreningen-er-tilbake-n-er-fokuset-p-helsefordelene-qicraft