Referanse - Bedrift

Mosjon og natur skaper vellbefinnende

FotoVeera Kurittu

Naava styrker ansattes trivsel gjennom et aktivt arbeidsmiljø.

Naava er et nordisk innendørsteknologiselskap som ble grunnlagt i 2012, og i dag er de verdensledende innen plantevegger og biologisk rensing av inneluft. Naava ønsker å bygge respekt for naturen ved å drive mennesker og planeten mot et sunnere og mer bærekraftig byliv. På Naavas kontorer i Helsinki finner du grønne vegger som representer biofil designtenkning, som bidrar til å bringe naturen innendørs. På deres kontorer styrkes personalets velvære og trivsel ved hjelp av Technogym-treningsutstyr disponibelt på kontoret.

  

active office aktiivinen työympäristö
For å kunne prestere på jobb og fritid er menneskets fysiske helse av stor betydning, det vil si både trening og ergonomi. Et arbeidsmiljø som muliggjør og oppmuntrer fysisk aktivitet i arbeidsdagen er en viktig del av dette. Naavas oppgave er å skape lokaler og rom som øker trivselen til kundene deres. For Naavas egen del ønsker de naturligvis også å tilby egne ansatte best mulige forutsetninger for trivsel. Dette er blant årsakene til at de bestemte seg for å implementere aktive kontorløsninger på sitt kontor i Helsinki.
active office naava technogym

Naavas tips for et aktivt arbeidsmiljø

  • Sett opp kondisjonsutstyr på kontoret slik at du for eksempel kan delta i et digitalt møte på tredemølle eller sykkel
  • Oppmuntre til mini-pauser ved å tilby utstyr som gjør det enkelt å være aktiv i stedet for en kaffepause
  • Ta en treningspause sammen eller utfordre hverandre i annen fysisk aktivitet
  • Husk å gå foran som et godt eksempel: bruk treningsutstyret aktivt selv, og ta med f.eks en kort treningspause i kundemøter
  • Velg kvalitet- og brukervennlig utstyr: treningsopplevelsen er viktig, og utstyret skal vare over tid
  • Vurder design, spesielt når du vil integrere utstyret i kontorlokalene. Det er helheten som bygger merkevaren din, og som dine ansatte og kunder tar del i
aktiivinen työympäristö pallotuoli

For å skape en mer aktiv arbeidsplass kan stolene i møterommet byttes ut med sitteballer, slik at de ansatte kan aktivere kroppen når de setter seg ned.

Treningsutstyr som en naturlig del av kontorinnredningen

Naavas aktivitetsbaserte kontor er innredet med plantevegger som kombinerer vakker natur og luftrensing med skandinavisk design. I tillegg fungerer de også som romdeler. For å støtte opp om deres ansattes trivsel, ønsket de å tilby mulighet for aktivisering i løpet av arbeidsdagen. Løsningen ble å integrere Technogyms stilfulle treningsutstyr som en naturlig del av kontorinnredningen. Utstyret bistår ansatte ved å bryte ned stillesittende livsstil, og nyttige pauser i arbeidsdagen.
aktiivinen työympäristö technogym
Relaterte produkter
KINESIS Personal

TechnogymKinesis - KINESIS Personal

Les mer

Technogyms treningsutstyr er stilrent, effektivt, og passer godt til vår fleksible innredning. Utstyret passer perfekt med stilen på resten av kontoret, og man blir motivert til å røre på seg når det er så tilgjengelig.

Eeva Niemelä: Head of customer experience & service design

Trening gjør arbeidsdagen mer effektiv, og bygger felleskapsfølelse

I tillegg til tilknytningen til naturen, mener Naava-sjef Jukka Olkkonen at trening er en viktig del av å opprettholde konsentrasjonen gjennom arbeidsdagen:

«Ved vårt kontor har vi et arbeidsmiljø av høyeste kvalitet for våre ansatte. Det har vi takket være den sunne luften vi får via planteveggene våre og tilstedeværelsen av naturen innendørs. Men muligheten for trening og aktivitet er minst like viktig, sier Jukka Olkkonen.

I Naava tror de at det er lettere for en person som har det bra å være med og bidra til positiv stemning på arbeidsplassen. For å ha det bra er fysisk aktivitet en forutsetning, derfor er det viktig at arbeidsmiljøet motiverer til det.
aktiivinen toimisto taukoliikunta työpaikalla
Relaterte produkter
TECHNOGYM BENCH 1

TechnogymTechnogym Training - treningsmaskiner for hjemmet - TECHNOGYM BENCH 1

Les mer

Rom som oppmuntrer til aktiviteter styrker trivsel


Naavas lokaler er et godt eksempel på interiørdesign som underbygger trivsel og produktivitet. I tillegg til nær tilknytning til natur er det spesielt viktig å støtte opp om aktivitet for ansatte som har statiske jobber. Ved å gi dem mulighet til f.eks: gå på tredemølle, eller sykle under video- eller telefonmøte for å bryte statikken, noe som gir fordeler både for trivselen og effektivitet på jobben.
aktiivinen työympäristö kuntoilu työpaikalla
Eeva Niemelä jobber som Head of customer experience & service design, og understreker at trening er en av hjørnesteinene i ens egen velvære. Hun sier imidlertid at trening i løpet av arbeidsdagen ikke behøver å være en krevende og hard treningsøkt, da kroppen kan aktiveres selv uten at pulsen øker.


«Treningsmuligheter på arbeidsplassen er en stor fordel i en travel hverdag. Spesielt på arbeidsdager når man ikke har møter utenfor kontoret, da er det fint å fortsatt kunne være aktiv i lokalet. Uten skikkelig utstyr blir du ikke motivert på samme måte, det fine treningsutstyret på kontoret vårt oppfordrer meg til å ta små pauser. Det kan handle om å gjøre styrkeøvelser, strekke ut noen minutter, sitte på sykkelen en stund og generelt få i gang sirkulasjonen i kroppen. Jeg merker at når jeg er aktiv blir jeg mer effektiv og konsentrert, forklarer Eeva.
Relaterte produkter
Bike Personal

TechnogymPersonal Line - Bike Personal

Les mer
 

Hvorfor en aktiv arbeidsplass lønner seg?

Qicraft designer og implementerer aktivitetsløsninger for ulike bedrifter ved hjelp av treningsutstyr fra Technogym. Et aktivt arbeidsmiljø kan være alt fra treningsutstyr som er godt integrert i kontorlokalene til et fullt utstyrt firmatreningsrom. Løsningene utformes alltid etter kundens behov, og tilpasses etter ønsker. I Naavas tilfelle valgte de Kinesis Personal multifunksjonsapparat, Bike Personal treningssykkel og Technogym Bench.


– Et aktivt arbeidsmiljø som implementeres ved hjelp av treningsutstyr gjør trening til en naturlig del av arbeidsdagen, noe som gjør det lettere å oppmuntre selv inaktive ansatte til å trene med lav terskel. Energiske og sunne medarbeidere er din bedrifts beste interne markedsføring. Ved å ta vare på helsen til dine ansatte kan du spare sykefraværskostnader. Den fysiske aktiviteten fører også til positive effekter på ansattes produktivitet og kreativitet, noe som gjør helseinvesteringer til en lønnsom investering, sier My Allberg, Corporate Health Specialist i Qicraft.


Kontakt oss og la oss sammen finne de riktige treningsløsningene for dine lokaler.