Referanse - Helseforetak

MåBra Hälsa: et komplett konsept for velvære og rehabiliteringsomsorg.

FotoHimlafoto

Kontakt oss
Fredrik Rustad

Fredrik Rustad

Physiotherapist/Health Specialist

+47 952 16 464

Et komplett konsept for velvære og rehabiliteringsomsorg

MåBra Hälsas visjon er å utvikle Sveriges fremste helsesenter, gjennom å skape et komplett konsept for personlig velvære og rehabiliteringsomsorg. På Måbra kan pasienter fortsette å trene etter endt rehabilitering, med maskiner de har erfaring med. For å lykkes med en slik strategi er det vesentlig at utstyret er av samme kvalitet som på andre treningssentre.

MåBra Hälsas oppdragag består av både akutte og planlagte rehabiliteringstiltak, enten det foregår på poliklinikken eller hjemmet til pasienten. På helsesenteret har pasientene tilgang til ergoterapeuter, kostholdsveiledere og fysioterapeuter. Gjennom tilleggsoppdrag kan de også få tilgang på kiropraktorer og naprapater etter behov. Senteret har et bredt tilbud bestående av personlige trenere, massører, gruppetreninger, helsecoacher og en helserestaurant.

 

Hvordan det hele begynte

MåBra Hälsa ble startet for omtrent 18 år siden av Dan og Charlotte Kornfeld i Mörby Centrum. Ambisjonen var å skape et sted der folk kan trene på egne premisser, og ut i fra egne forutsetninger. I begynnelsen fant de et gammelt kjellerlokale Mörby Centrum, som skulle vise seg å bli starten på selskapets etablering. Her startet de et oppussingsprosjekt, og inngikk driftsavtaler innenfor fylkeskommunens rammeverk. De installerte også et oppvarmet basseng for å tilby et enda bredere spekter av tjenester.

Høsten 2002 ble anlegget ferdig, og innviet av politikere fra daværende Stockholms landsting og kommunens politikere. I dag har det lille kjellerrommet blitt fullstendig transformert, og i løpet av årene har lokalene mangedoblet seg. Det finnes nå bedrifter med samme konsept i Saltsjöbaden, Nacka og Hammarby Sjöstad.

MåBra Hälsa sitt ideal er å bruke kunnskap innen omsorg og helse, og skape en bro mellom helsevesen og velvære. Målet deres er å utvikle bærekraftig helse blant enkeltpersoner og bedrifter.

  

Et vinn-vinn konsept

Helsetjenesten er en selvstendig del av MåBra Hälsa, og henvisning fra lege er ikke en nødvendighet for behandling. Målet er at klientene oppnår deres ønskede resultat av behandlingen, og senere blir selvstendig i deres trening. Etter endt behandling går pasiente over til et vedlikehold- og velværefokus, hvor pasienten fortsetter med trening etter de forholdene fysioterapeuten har anbefalt. Dette er et vinn-vinn konsept for både pasienten og MåBra. Pasienten kan fortsette å trene i et miljø som føles trygt, og Måbra Hälsa får et fast medlem som betaler for treningsmedlemskap.

Charlotte har det bra

«Kombinasjonen av omsorg og velvære forbedrer og opprettholder behandlingsresultatene for våre pasienter. Vi vet at treningen skaper gode forutsetninger for resultater av rehab, men det er viktig at treningen er i nærtid etter behandling, og at man har blitt vandt til maskinene. Nærhet til terapeut er også viktig hvis du føler deg usikker på hvor uavhengig du er i egen trening.»

Charlotte Kornfeld
-GRUNNLEGGER FEEL GOOD

Treningsutstyr som får pasientene til å stoppe

For å få pasientene til å bli værende etter endt behandling er det viktig å ha utstyr som appellerer til en bred målgruppe, og at utstyret er av høy kvalitet. Det er også medlemmer på MåBra Hälsa som er der kun for et treningsformål, uten tidligere rehabilitering. Dette fører til at kravene til apparater og utstyr er enda høyere. Da MåBra Hälsa skulle oppdatere sine apparater falt valget på Technogym.

Under siste utstyrsoppdatering ble bl.a. Skillrun 7000 , Excite Live (løpe, sykle, klatre, synchro og vario), Selection 900 & 700 , Pure Hipthrust, Kabelstasjoner .

 

Jeg vil gjerne vite mer!
  
bra jobba Jens

«Vi valgte å investere i nytt utstyr fordi vi trengte å oppgradere vårt originale utstyr. Vi ønsket å fornye treningsstudioet og investere mer i kvalitet og et produkt som kan brukes av både våre rehabiliteringsklienter og velværekunder.»

Jens Pettersson
HELSELEDER, MÅBRA

Et vellykket konsept for trening videre

For Måbra Hälsa har det vært et vellykket tiltak å kunne tilby pasienter treningsmuligheter etter endt behandling. Dersom det foreligger behov kan pasienter tilbys etterutdanning. som gjøres med utstyr de allerede er godt kjent med. Dette skaper et miljø hvor pasientene kan fortsette sin progresjon, og sin vei mot enda bedre helse.

Qicraft har mange års erfaring med å hjelpe klinikker å skape et attraktivt tilbud til sine pasienter og medlemmer.
Ta kontakt for et uforpliktende møte, vi diskuterer gjerne tanker og ideer!

Jeg vil gjerne vite mer!
Hvilken bransje tilhører du? *