Pressemelding

Qicraft Group kjøper The Academy

Qicraft Group styrker sin posisjon i det svenske utdanningsmarkedet gjennom et oppkjøp av The Academy

 

Etterspørselen etter kompetanse vokser i bransjen, og måten vi bruker utdanning på i dag, er svært annerledes enn tidligere. Qicraft Group vil være med å utvikle, påvirke og dele sin kunnskap og erfaring. Samtidig som man ønsker å sikre fremtiden, ikke bare sin egen virksomhet, men også sine kunders.

Vi er stolte over å kunngjøre at Qicraft Group, etter en lang prosess, nå tar over utdanningsinstitusjonen The Academy i Sverige. The Academy, som i år fyller 20 år, har gjennom årene utviklet seg til å bli et av de sterkeste, om ikke det sterkeste, varemerket innen utdanningsinstitusjoner for trening og helse. Videre har de kommet langt på vei i sin digitaliseringsreise, som harmonerer godt med Qicrafts ønske om å fortsatt styrke seg med dagens eksplosive teknologiske utvikling. 

Core model qicraft

Kompetanse er en av Qicrafts fem hjørnestener og har tidligere ført til et oppkjøp av utdanningsselskapene SAFE Education og Sports Club Education. The Academys forretningsvirksomhet, sammen med tidligere oppkjøp blir dermed en viktig del av Qicrafts strategi for å styrke kompetanseplattformen, med en ambisjon om å skape verdier for sine kunder og samarbeidspartnere.

The Academys samlede kompetanse og erfaring i form av både lærere og metoder er godt utviklet, og vil bli en svært viktig brikke i selskapets fremtidige strategi.

«Vi er utrolig stolte over å starte reisen med The Academy, og å bidra til å videreutvikle selskapet, skape synergieffekter med eksisterende selskaper samt supplere vårt tilbud. Vi er og svært takknemlige for at vi nå kan få en solid kompetansebank som tar oss nærmere fremtidens utdannelser innen trenings- og helseindustrien» Sitat; Farhad Jabbari, CEO Qicraft Group.

Samfunnsansvar

Sykdommer forårsaket av stillesitting har blitt en epidemi, og samfunnet har et økende behov for at flere mennesker blir mer fysisk aktive. Å bidra til en positiv utvikling for enkeltpersoner, bransjen og samfunnet generelt inngår i Qicrafts misjon «Activating people».

Bedre kunnskap gjennom økt bevissthet som enkelt formidles gjennom ulike typer media og metoder, vil bli et av de mest verdifulle og innflytelsesrike verktøyene gjennom den lange reisen mot en sunnere verden. Qicraft er fast bestemt på å gjøre sitt ytterste for å være en sterk pådriver for å reversere den negative trenden i dag.

«Etter en fantastisk reise med The Academy, føles det utrolig spennende å overlevere stafettpinnen til Qicraft Group. I 20 år har vi og The Academys utdanningsteam påvirket og bidratt til et sunnere liv for mange mennesker. Med Qicraft sin misjon «Activating People», samt store ambisjoner og muligheter ser vi at The Academy vil bli forvaltet og utviklet på best mulig måte» Sitat; Tidligere eier av The Academy.

Business as usual

De tidligere eierne, Helena Arnold, Christina Sivertsson og Linda Svensson som i 20 år har bygget dagens The Academy, har hatt en sagnomsust reise, og vi er glade for at de har valgt å fortsette å være aktive i virksomheten og bidra til utviklingen fremover. Qicraft Group kjøper 100% av selskapet, som fortsatt skal drives som et selvstendig selskap. Målet er at SAFE Education og The Academy vil fortsette å være egne, uavhengige selskaper, og fungere med egne resultatenheter med egen ledelse.

Fra venstre: Håkon Bakkevig, Farhad Jabbari, Helena Arnold, Christina Sivertsson og Linda Svensson Qicraft Group The Academy

Fra venstre: Håkon Bakkevig, Farhad Jabbari, Helena Arnold, Christina Sivertsson og Linda Svensson

Om The Academy

På The Academy brenner vi for å hjelpe deg til å utvikles til en veileder innen helse og trening. Det er det som driver oss og det er det som tar oss videre mot ett av våre mål: å skape et godt liv for mange mennesker.

The Academy ble grunnlagt i 1999, som et uavhening nettverk av profesjonelle trenere, forelesere og inspirerende ledere. Vår hovedtanke er å utdanne, trene og inspirere ledere, trenere og instruktører som er aktive innen trening og helse. Sammen har vi kunnskapen, viljen og verktøyet for å løfte deg til nye høyder.

The Academys motto «Learning for life» viser skolens grunnpilar, et holistisk helhetssyn på utdanning, der fokuset ligger på personlig utvikling, og å møte bransjens etterspørsel etter kvalitativ kompetanse. Nøkkelordene kvalitet, entusiasme, personlighet og innovasjon følger hele virksomheten.

Kontakt oss
Farhad Jabbari

Farhad Jabbari

CEO Qicraft Group

+46 (0)8 441 87 80

Om Qicraft

Qicraft er Nordens ledende partner for treningsutstyr og tilhørende tjenester for helse- og trening. Vår ambisjon er å hjelpe våre kunder med å investere i lønnsom virksomhet og levere de beste resultatene innen helse og velvære. Navnet Qicraft reflekterer de markedene vi opererer i og våre ambisjoner: Qi er energi og bevegelse, Craft står for kvalitet og kompetanse. Vår misjon er Activating people og fungerer som vår ledestjerne i alt vi gjør. Noe som innebærer at vi jobber mot at flere mennesker vil forbli fysisk aktive gjennom livet. Vi ser fysisk aktivitet som en forutsetning for å oppnå suksess både i næringslivet og privat.