Nyheter

FIBO 2023 – En fellesarena for hele treningsbransjen

TekstEivind Bjørnenak

FotoTechnogym

Kontakt oss
Ronny Pettersen

Ronny Pettersen

Senior Account Manager

+47 918 83 276

FIBO 2023 – En fellesarena for hele treningsbransjen

I år deltok Qicraft og Technogym på Fibo i Köln, som er verdens ledende messe innen fitness, velvære og helse. Aktive og holistiske syn på helse- og livsstil blir stadig viktigere, og var et tydelig fokusområde på FIBO 2023. Messen er fordelt på syv haller som igjen er oppdelt i 14 forskjellige kategorier.

Her finner du alt fra treningsutstyr til klær, kosttilskudd og skjønnhetsprodukter. På messen deltok leverandører fra hele verden for å vise frem sine produkter, tjenester og visjon om hvordan de tror treningsbransjen vil se ut fremover. På Fibo 2023 fikk vi æren av å vise frem helt nye produkter fra Technogym.

 

 

Nye Produkter i Pure-Serien

To av produktene som fikk mest oppmerksomhet var nylanseringene i Pure-serien, også kjent som Deadlift og Belt Squat.

 

Pure Belt Squat

Pure Belt Squat er et kompakt, elegant og enkelt produkt som gjør knebøy tilgjengelig for alle. De enkle J-Hook`ene gir en rask og problemfri kroppsstilling, samtidig som beltet forskyver vekt fra skuldre til hofter. Dette gir en enkel bevegelsesbane også for de med redusert bevegelighet i hofter og/eller ankler. Mulighet til å koble sammen elastiske bånd hjelper brukeren i den tøffeste delen av bevegelsen (veien opp), og tillater eksplosive bevegelser. Kombinasjonen av disse elementene gir en unik mulighet til å tilpasse vekt og belastning etter brukerens behov

 

Pure Deadlift

Pure Deadlift er et allsidig produkt som byr på et bredt utvalg av øvelser. Den viktigste er selvfølgelig markløft. Stangen er tatt bort fra leggpartiet, som gjør bevegelsen betydelig enklere å gjennomføre, samtidig som belastning på korsryggen reduseres. Start-belastningen ligger på 20 kg, og nedre håndtak på 22,5 cm gjør apparatet til en god innledning til markløft. Pure Deadlift egner seg ekstra godt til nybegynnere, folk med lavere ROM (range of motion), eller for restitusjon etter skader. De brede og høye håndtakene gjør produktet mer tilgjengelig for alle kroppsstørrelser, og de elastiske båndene øker potensialet for eksplosivitet. Den bulgarske knebøyen foregår på samme høyde som håndtakene, noe som igjen resulterer i lavere krav til ROM. Shrugs, still leg markløft, rows og jump squats er også mulig, og gjør dette produktet til en multi-treningsstasjon.

 

Biostrength: 6 nye apparater

En annen nylansering som tiltakk seg oppmerksomhet er den nye utvidelsen innen Biostrength-serien, som består av 6 nye produkter. Disse inkluderer Pectoral, Rear Fly, Arm Curl, Arm Extension til overkroppstrening, og abductor og adductor til underkroppstrening og coremuskulatur.

Det patenterte Biodrive-systemet anvender kunstig intelligens for å sikre nevromuskulær aktivering, samtidig som det sikrer korrekt teknikk og bevegelsesutslag. De forskjellige treningsprogrammene gir veiledning og korrigerende utøvelse basert på biofeedback, som fører til både bedre og raskere resultater.

Skillrun Bootcamp:

I år var det mange dyktige instruktører på standen for å demonstrere et av våre mest populære gruppekonsepter,  nemlig Skillrun Bootcamp. Bootcamp byr på ferdig produserte gruppetimer, som inkluderer både musikk og video. Velg mellom å bruke timene som de er, eller rediger de slik du ønsker. Medlemmer kan booke seg plass direkte fra mobilen via Technogym App, i tillegg til å kunne velge sin favorittplass og tredemølle.

Bootcamp-timene illustreres på storskjerm, med tilhørende oversikt over øvelser og puls. En swiftpad konsoll lar deg enkelt variere mellom gåing, løping og power modus. Deltakerne får umiddelbart opp sine resultater, og kan følge sin progresjon i mywellness appen. Skillrun er designet for å enkelt veksle mellom ulike hastigheter, stigning og andre funksjoner som slede og fallskjerm. Den ettertraktede tredemøllen kombinert med et bredt utvalg av kondisjon- og styrketimer byr på mangfoldige muligheter, og er brukt av treningssentre over hele verden.

Nye TEAMBEATS

På FIBO var det mange samtaler og diskusjoner knyttet til digitalisering, og hva som er fremtidens gruppekonsepter. Hvor flere ble introdusert nye Teambeats™, som er en brukervennlig digital treningsløsning som gjør det enklere å administrere gruppetimer. I Teambeats kan du skreddersy og bygge egne konsepter etter behov, enten det er cardio, funksjonell styrketrening, yoga, HIIT. Trening kan foregå både med og uten utstyr, og timene kan til og med gjennomføres uten at coacher er tilstede. Deltakerne vil til enhver tid ha oversikt over gjeldende- og kommende øvelser på skjermen. Teambeats er et variert og pulsøkende gruppeklasseformat som skaper motivasjon ved hjelp av hjertefrekvensmålinger, energisk musikk og instruksjonsvideoer. Velg øvelser fra vårt bibliotek, eller skap dine egne.

Norden – et viktig marked

Som representant for Technogym i Norden jobbet Qicraft to av dagene under årets FIBO-messe. Torsdag 13 og Fredag 14 april møtte vi kunder og samarbeidspartnere fra hele Norden. Mildt sagt var dagene fullbookede, og vi opplevde konstant trykk på standen. Dette var utrolig gøy!

Hvert år reiser nordmenn fra bransjen til FIBO for å få nyheter, inspirasjon, bygge nettverk og danne helt nye kunderelasjoner. Årets messe var intet unntak, og både møter og kundedialoger har vært svært givende. Vi ønsker å takke alle som tok seg tid til å komme innom oss!