Innlegg

Hvorfor sykle med watt?

TekstKjell Olav Engen

FotoTechnogym

Å bruke watt som intensitetsmåler begynte å titte inn i sykkelsalene allerede i 2017 og ønsker du å oppdatere ditt tilbud, og er det på tide å henge seg på trenden. Å kunne styre sin trening med watt, rpm og puls gir en helt annen dimensjon til den tradisjonelle gruppetreningen, og også en stor motivasjonsfaktor for deltakerne.

Tradisjonell gruppesykling

På tradisjonelle spinningsykler sykler man uten egentlig å vite hvilken motstand, hastighet eller RPM du har når du varmer opp og sykler. Dette kan sammenliknes med å kjøre en bil uten et dashbord. Brukeren må selv kjenne på dagsformen, noe som dessverre ofte ender med at de fleste havner i en komfortsone, eller starter altfor tungt. For deg som ønsker å følge opp og analysere dine treningsøkter, konkurrere, sammenligne tidligere resultater, eller ønsket å lagre treningsdataene digitalt, har de tradisjonelle syklene ikke kunnet levere dette.

Pulsmåling

Sykling med pulsmåling har vært en sterk trend de siste årene og har bidratt til den økte interessen for sykling som en form for trening, men det har også sine begrensninger. Fremfor alt er det en til tider litt forsinket reaksjon på raske endringer i intensitet, noe som gjør det vanskelig for syklister å gjennomføre treningene fullstendig basert på en bestemt puls. Også ytre faktorer som temperatur, tidligere gjennomført trening, kosthold, kondisjon og høyde påvirker pulsen.

Men hva er egentlig watt?

Watt er et mål på den kraften som trengs for å kjøre noe, enten det er en bil eller sykkel. Så Watt er den virkelige kraften du utvikler når du tråkker. Ved å trene regelmessig, vil du kunne få umiddelbar tilbakemelding på om du faktisk blir bedre og sterkere ved å se hvordan verdiene endrer seg over tid. Jo høyere tall, jo sterkere er du.

Hva er FTP?

Vanligvis er snakk om hvilken effekt per kg kroppsvekt man kan utvikle (W/kg). Watt henger tett sammen med begrepet FTP (Functional Threshold Power). Dette er den høyeste konstante intensiteten en syklist klarer å holde på en time.

Kjell Olav Engen


Med den mest avanserte gruppentreningssykkelen på markedet – Technogym Gruppe Cycle Connect – får brukeren tilbakemelding på de viktigste parametrene i sanntid. Syklusen viser watt, maks watt, km/t, distanse og rpm, motstander, puls, FTP og kaloriforbruk. Plutselig har brukeren konkrete fakta å forholde seg til og tall å kjempe mot. Som en ekstra motivasjon, er det også fullt mulig å lagre treningsdata digitalt til, blant annet plukke opp på et senere tidspunkt og sammenligne utviklingen over tid.

Relaterte produkter
Group Cycle Connect

TechnogymGroup Cycle - Group Cycle Connect

Les mer

Ønsker du å fornye sykkelsalen på ditt treningssenter, eller har du andre spørsmål? Kontakt oss gjerne via skjema under.