Artikkel

Trening og velværetrender for 2023

FotoTechnogym

Kontakt oss
Sigve Christoffersen

Sigve Christoffersen

Sales Manager

+ 47 419 34 040

Trening og velværetrender for 2023

På begynnelsen av året er det vanlig med nyttårsforsett, og folk prøver ut nye treningsformer og formater. I folks hverdag ser vi flere tegn på at verden ikke har gått tilbake til slik den var før pandemien startet.  Våre prioriteringer og forventninger har forandret seg, og tilsvarende har vaner knyttet til trening. I denne artikkelen har vi samlet Technogyms trender for 2023, som er basert på en studie av American College of Sport Medicine (ACSM) og de viktigste trendene i fitnessverden 2023.


I følge analyseselskapet McKinsey anser 81 prosent velvære eller «wellness» som viktig, og for 50 prosent er det den viktigste prioriteringen i hverdagen. Det finnes flere dimensjoner av velvære, herunder helse, fitness, sport, ernæring, utseendet, søvn og «mindfullness». Dette markedet er spådd å vokse globalt med 5–10 prosent per år. En megatrend som er nært tilknyttet digitalisering er personalisering, og individuell tilpasning som har blitt en viktig del av livene våre. Veien ble banet av Netflix og andre selskaper som tilbyr personaliserte tjenester og kommunikasjon til kunder.

hyvinvointitrendit 2023
Stadig flere forbrukere ønsker at deres preferanser og interesser skal huskes i applikasjoner og tjenester. Treningsbransjen er intet unntak fra dette. Dagens teknologi fører til at vi i større grad kan benytter oss av personlige data gjennom tilkobling til treningsutstyr, applikasjoner, smarttelefoner og bærbar teknologi. I retur vil dette skape en individuell opplevelse basert på deres personlige mål og preferanser.

 

TOPP 10 globale velværetrender 2023

1. Bærbar teknologi

Pulsmålere, smartklokker og aktivitetsarmbånd blir stadig mer populære for lagring av aktivitet- og biometriske data. Dette gjøres ved å synkronisere Apple Watch og andre bærbare teknologier med Technogym cardioutstyr eller «Mywellness» plattformen. Brukeren får en fullstending tilkoblet treningsopplevelse, og full oversikt over fremdrift som lagres både på og av Technogym-utstyret.

 

2. Styrketrening med frivekter

I år kom styrketrening på andreplass i årets mest populære forbrukertrender, og mange ønsker å gjøre deler av styrketreningen hjemme. Technogym bench er en effektiv og kompakt løsning som erstatter treningsstudioet hjemme.

 

3. Styrketrening med kroppsvekt

I kroppsvekttrening brukes egen kroppsvekt som motstand, og bevegelsene kan være enkle eller komplekse. Technogym App tilbyr et intelligensbasert treningsbibliotek som foreslår treningsøkter tilpasset etter dine behov. Kroppsvekttrening kan også suppleres med Technogym utstyr.
hyvinvointitrendit 2023

4. Treningsprogrammer for seniorer

Treningsprogrammer rettet mot seniorer er blant årets høyest rangerte trender –og fokuset ligger på brukervennlighet og sikkerhet. Technogym sitt sirkeltreningskonsept «Biocircuit» er en veiledet treningsform som egner seg godt for eldre mosjonister. Biocircuit tilbyr en oppslukende opplevelse som ikke krever noen justeringer eller ventetid. Øvelser, belastning og tempo er definert og integrert i tilpassede programmer, og justeres automatisk etter brukeren.

hyvinvointitrendit 2023

5. Funksjonell trening

Funksjonell trening består av styrke, balanse og smidighet. Det finnes en stor mengde treningsutstyr som egner seg godt for dette formålet, blant annet Kinesis, Technogym Bench og Omnia. Funksjonell trening er lett å gjøre både hjemme og på treningssenter. 

6. Utendørs trening

Utendørsaktiviteter og utendørstrening blir stadig mer populært, noe som byr på økt variasjon og treningsmuligheter. Utendørstrening kan kombineres med innendørstrening, for eksempel ved å bruke treningsapplikasjonen Technogym App, som også sporer treningen utendørs.

 

7. High Intensity Interval Training (HIIT)

Effektiv trening tar ikke nødvendigvis lang tid. Den stadig mer populære HIIT-treningen innebærer intervalltrening, som består av øvelser med høy intensitet, etterfulgt av pauser med moderat eller lav intensitet. Denne typen trening kan gjøres på treningsstudio, hjemme eller utendørs. Technogym følger trenden med Skillrun Bootcamp, Skillathletic Training og SkillX-konsepter. Konsepter designet rundt Skill Line-utstyrslinjen er spesielt populære blant coacher som ønsker å maksimere ytelse blant deres medlemmer.


8. Trening rettet mot vekttap

Et sunt kosthold og holde seg aktiv er de viktigste faktorene når det gjelder vekttap. Technogyms treningsapp tilbyr et bredt spekter av alternativer for å støtte dette målet, inkludert spesielle vektprogrammer. Brukeren vil tilbys tilpassede og personlige treningsopplevelser for å oppnå deres mål.

hyvinvointitrendit 2023

9. Ansettelse av fagfolk

Forbrukere verdsetter kvalitet og profesjonalitet på produkter og tjenester, og betydningen av å ansette sertifisert helse- og treningspersonell blir enda viktigere. Høy standard på personalets kompetanse bistår til at undervisningen og opplæring foregår på et høyt nivå, og fungerer som et kvalitetsstempel for kunden. Technogym har alltid investert i trening og utdanning gjennom sitt Wellness institutt, som er et profesjonelt akademi dedikert til trenere og industrien.

 

10. Personlig trener

Folk blir mer og mer bevisst på viktigheten av instruktører for å vurdere egen tilstand, og for å definere riktig type treningsprogram. På Technogyms Mywellness-plattform kan personlige trenere administrere hele kundereisen både hjemme og på treningsstudioet. Hele veien fra å tilpasse programmet til oppfølging av progresjon og resultater. På den andre siden representerer Technogym-appen en ideell løsning for instruktører som ikke har en Mywellness-plattformen, men et ønske om å tilby sine kunder et bredt spekter av opplæringsopplevelser etter deres behov.