Artikkel

PURE HACK SQUAT- Fortid møter nåtid

FotoTechnogym

En ny klassiker er i ferd med å bli en del av styrkesamlingen «Made In Technogym».

 

Kontakt oss
Ronny Pettersen

Ronny Pettersen

Senior Account Manager

+47 918 83 276

Et Technogym treningsapparat tar form, eller rettere sagt gjenfødes. Et apparat som markerer begynnelsen på et av de mest fascinerende gründerhistoriene i Italia.

På begynnelsen av 1980-tallet ble historien om «fitness» skapt på treningssentrene i Los Angeles, New York, San Diego og San Fransico. Italia hadde mange ekspertområder resten av verden kunne misunne som kunst, turisme, biler, design og møbler, men fitness var ikke blant disse. Da Technogym og samarbeidet med Nerio Alessandri ble etablert i 1983 ble det umiddelbart klart at dette treningsapparatet – utviklet i en garasje, var starten på en revolusjon. Det nye apparatet ble døpt til «Hack Squat».

To begreper ble en symbiose mellom teknikk og skjønnhet, funksjonalitet og effektivitet, håndverk og presisjon, kreativitet og design.

Hvis det er sant at for lykkes må revolusjoner starte på bunnen, innså brukerne umiddelbart at trening med Hack Squat var spesiell. Dette var nemlig ikke «skrapmaskinen» man var vant til, men mer enn som så! Kort sagt var det kjernen i Italiensk genialitet.

Technogyms oppdrag var ikke å bidra til å forme karikerte kropper med muskler i ferd med å eksplodere (som jo var en trend på denne tiden), men å skape en bevissthet rundt egen kropp takket være bruken av innovative verktøy som baserte seg på vitenskapelig forskning. Et redskap med distinkt design utstyrt med avansert biomekanikk. Disse elementene sammen ledet revolusjonen gjennom å fremme en balansert blanding av fysisk aktivitet, positiv mental innstilling samt sunt kosthold. En global bevegelse hvor Technogym har vært den ubestridte initiativtakeren og lederen i årtier.

 

Et ikon skapt av Technogym

Hack Squat er nå tilbake som hovedperson i Pure- Serien på treningssentre over hele verden. Pure representerer det mest fremgangsrike resultatet fra Technogyms erfaring som leverandør til 8 olympiske leker på rad (og som pålitelig partner til å forberede de beste utøverne i mange ulike grener.)

Pure Hack Squat er det mest symbolske apparatet i serien med 5 ulike apparater som trener «baken»- et av områdene vi har høyest forventninger til når det gjelder å forbedre kroppene våre.

For å møte disse forventningene introduserer Technogym den nye Glute Builder reningsirkelen. Designet for å tilby effektive programmer som styrker, forbedrer og former hele underkroppen med uendelig variasjon av tidløse øvelser. I tillegg til Hack Squat består sirkelen av Hip Thrust, Standing Abuductor, Standing Leg Curl og Rear Kick.

 

Utviklet med de mest avanserte standardene innen biomekanikk, ergonomi, holdbarhet og sikkerhet, er Pure-serien den mest innovative vektskivebelastende serien på markedet. Totalt utgjør denne serien 20 ulike enheter hvorav Pure Hack Squat er den viktigste.

Det er viktig å notere seg at disse apparatene er utviklet på Technogyms Scientific Research Center. For å oppnå best mulig treningsopplevelse  er det gjennomført en rekke tester av brukere med forskjellig fysisk utgangspunkt og samme behov for arbeidsbelastning fordelt over hele bevegelsesbanen. Målet, som ikke tillater kompromisser, er å formidle til brukeren bevissthet i perfekt balanse mellom naturlig bevegelse, sikkerhet og maksimal muskelaktivering.

Skal et produkt få ikonstatus er unike egenskaper og elementer grunnleggende. Disse elementene gjør det gjenkjennelig og symbolsk over tid. Som i 1983 kan vi si at summen av alle funksjoner utgjør Pure Hack Squat`s DNA og vil gjøre det langt inn i Technogyms fremtidige historie.

 

Blant alle de tekniske egenskapene løfter vi frem den ekstra store plattformen og nødhåndtaket med automatisk stoppløsning. Apparatet kan lastes med opp til 400 kg i tillegg til eventuelle elastiske bånd. Som de øvrige apparatene i Pure-serien er Hack Squat integrert i det digitale Mywellness-økosystemet; den første integrerte digitale plattformen som tilbyr helse- og treningsprogrammer direkte fra alle Technogyms apparater som enkelt kan nås via smartphone, pc og TV.

 

Last ned Mywellness-appen enkelt få tilgang. I appen kan brukerne se på treningsvideoer, håndtere treningsprogrammene, manuelt legge til øvelser samt holde oversikt over alle utførte aktiviteter. Alle enheter i Pure- serien er også utstyrt med en Qr-kode som tilbyr coaching.

Alle suksesser i Technogyms historie skaper kontinuerlig stimuli for å oppnå nye. I dag er Technogym et av de mest beundrede ?!?! «Made in Italy»- selskapene i verden.