Referanse - Bedrift

Hos SEB har treningsrommet en positiv effekt på bedriftskulturen

TekstHenrik Geelmuyden

FotoMari Hansen

Kontakt oss
Henrik Geelmuyden

Henrik Geelmuyden

Corporate Health Specialist

+47 977 61 820

Hos investeringsbanken SEB  i Oslo, har treningsrommet blitt så populært at de har sett seg nødt til å utvidet rommet hele fire ganger.

Men hva hva er det som gjør at så mange av de ansatte hos SEB ønsker å tilbringe tiden sin her?

Undersøkelser viser at tilrettelegging for trening i arbeidstiden bidrar til at flere tar seg tid til å gjenomføre en treningsøkt. Når tidsklemma kniper er det ofte trening og mosjon som får lide. Som arbeidsgiver bør dette faktisk være en av dine bekymringer. Ny forskning viser at regelmessig fysisk aktivitet har en direkte sammenheng med både trivsel, arbeidsprestasjon og generell helse.  Hos SEB har de satt dette på dagsorden, og ved å ha en intern, dedikert person  som tar ansvar for treningsrommet og fellestreninger har SEB klart å aktivisere en stor del av sine ansatte.

De ulike fargene på gulvet viser hvor det tidligere har stått vegger. Hele fire ganger har de hos SEB vært nødt for å utvide treningsrommet etter at flere og flere har tatt det i bruk.

De ulike fargene på gulvet viser hvor det tidligere har stått vegger. Hele fire ganger har de hos SEB vært nødt for å utvide treningsrommet etter at flere og flere har tatt det i bruk.

Økende interesse for bedriftens treningsrom

Innover her satt det tidligere folk å jobbet. Men vi har slått ned vegg etter vegg, da treningsrommets popularitet har vokst og vokst. Noe du også kan se på de ulike fargene på gulvene i rommet. Det begynte med et lite hjørne med ulikt utstyr, men etter hvert så vi et behov for å utvide med flere treningsmaskiner og mer holdbart og funksjonelt treningsutstyr. I bygget sitter det omtrent 400 ansatte, og alle har ulike behov og ønsker for sin trening. Men i dag når treningsrommet et bredt spekter av ansatte. – Arnfinn Myhrer Kristiansen, Leder av bedriftsidrettslaget på SEB.

Ved å velge tredemøller med integrert skjerm har de kunne flytte møllene inn mot veggen og frigjort mye plass i selve rommet.

Hvorfor investerte bedriften i et treningsrom

SEB så et behov for å gi noe tilbake til sine ansatte og skape et felles engasjement som kunne bidra positivt til arbeidsmiljøet.

Her sitter det folk med svært hektiske og lange dager, det er mye jobb for mange. Vi forsøker hele tiden å tilby de ekstra tjenestene som gjør hverdagen til våre ansatte litt enklere og litt bedre. Og samtidig tilby de beste godene som gjør oss attraktive som arbeidsgiver. Responsen på det nyeste treningsutstyret er utelukkende positiv, og interessen rundt treningsrommet og etterspørselen etter de felles treningsøktene øker stadig. I tilegg har det en positiv effekt for bedriften at de ansatte er sunne og friske, og trives på jobb. – Arnfinn Myhrer Kristiansen, Leder av bedriftsidrettslaget på SEB.

Den seneste investeringen er fire topp moderne Skillrun tredemøller fra Technogym. Lamellene gjør løpsopplevelsen behagelig og mer naturlig uttaler Arnfinn.

I følge de ansatte og interns hos SEB, fremstår treningsrommet som en av godene mange fremhever som positivt med bedriften.

«Tempoet er høyt og man jobber mye, men det er tilrettelagt for å trives på kontoret. Det er for eksempel fullt mulig å ta seg en treningsøkt ila dagen, eller bli med på felles treninger eller den ukentlige bootcampen. I så fall advarer vi mot trapp og all bevegelse de neste fem dagene.» – Summer Interns SEB 

Technogym treningsrom bedrift seb norge gym helse trening velvære

Egen håndkleservicetjeneste skal gjøre det enklere og terskelen lavere for å bruke treningsrommet.

Felles trening gir lojalitet og et positivt arbeidsmiljø

I dag er det viktigere enn noen gang å beholde arbeidskraften, og derfor er det svært verdifullt for arbeidsgiver at ansatte er lojale. Lojaliteten bidrar til økt innsats og engasjement og reduserer sjansene for at dyktige folk forsvinner til konkurrerende bedrifter.

Etter hvert som treningsrommet har økt i areal, har de også økt tilbudet av treningsaktiviteter. I dag tilbyr de alt fra ukentlige yoga- og bootcamptimer,  til mulighet for å trene med innleid PT, også i arbeidstiden. Erfaringer viser at medarbeidere som trener sammen blir bedre kjent, samtidig som det skaper gode sosiale bånd. Dette gjør at folk snakker mer sammen på tvers av organisasjonen, og resultatet blir en bedre og mer effektiv kommunikasjonsflyt i bedriften.

Bedriftens treningsrom har klart å skape en positiv og tverrfaglig arbeidskultur, og et eget sosialt samfunn. Selv om vi er 400 ansatte i bygget, sitter du gjerne i et mindre team på fem til ti kolleger, men vi ser at treningsrommet har hatt en positiv effekt på bedriftskulturen. Det er et lavterskel tilbud for å møtes på en annen arena, bli kjent og utveksle nyttige erfaringer på tvers av avdelinger, sier Arnfinn.  I tillegg har de mange spreke pendlere som løper eller sykler til jobb, som setter stor pris på  garderobe- og dusjfasilitetene. En egen håndkleservice gjør terskelen enda lavere for å trimme på vei til jobb.

 

CAmp myrvold seb

Bilde lånt av Finansavisen.no. Tidligere hockeyspiller Anders Myrvold er kjent for å trene Oslos finanselite. Hans PT-tjenester er også et populært tilbud hos SEB.  Bilde lånet av Finansavisen. «Vi er i treningsrommet hos SEB på Tjuvholmen, populært kalt «The Vault». Det er rett etter kontortid. SEBs corporateavdeling kjører intens trening med tidligere ishockeyspiller Anders Myrvold som trener – eller Camp Myrvold, som han kaller seg. Slagordet er «Jobben må gjøres».

Relaterte produkter
SKILLRUN

TechnogymSkill line - SKILLRUN

Les mer

Et treningsrom som når alle ansatte

Vi valgte Technogym fordi vi ser en investeringsverdi i holdbare produkter med lite vedlikehold. I tilegg har de et bredt utvalg av treningsutstyr som er funksjonelt og som treffer ulike behov. Ellipsemaskin og romaskin er flittig bruk i kondisjonstrening, og det kjøres ukentlige bootcamper både med og uten treningsutstyr. Den nyeste investeringen i Skillrun tredemøllene har blitt flittig brukt siden installasjonen. – Arnfinn Myhrer Kristiansen, Leder av bedriftsidrettslaget på SEB.

Da vi skulle bytte ut de gamle møllene var valget en relativ enkel beslutning. Skillrun er så mye mer enn bare en vanlig tredemølle. I tillegg har vi ansatte som ikke kan løpe, men med de ulike skyve og trekkfunksjonene på Skillrun kan de bruke tredemøllen likevel. Vi så også et behov for en tredemølle med en tilkoblet skjerm. Nå kan alle enkelt logge seg inn på møllen ved å scanne Qr-koden på maskinen. Det er flere som ønsker å være tilkoblet mens de trener, logge treningsøkten sin eller rett og slett oppdatere seg på nyhetene eller favoritt tvserien sin. Alle disse funksjonene får du i en Skillrun, så det var egentlig aldri noen tvil om hvilken mølle vi skulle invester i. -Arnfinn Myhrer Kristiansen, Leder av bedriftsidrettslaget på SEB.

 

De ansatte er bedriftens viktigste ressurs, men likevel svarer mange norske bedrifter at de gjør få tiltak for å ivareta den fysiske helsen til sine ansatte. Ønsker du å se på tiltak som kan bedre dine ansattes helse og bidra til en bedre bedriftskultur? Ta kontakt med oss i dag.

(Se mer omSEB – den ledende nordiske corporate og investment banken i Norden)

Se mer om trening for bedrift her.