Nyheter

Verdenrekordforøk på SKILLRUN

TekstAnne Kristiansen

Ultraløper Therese Falk fra Hareid løp i 24 timer på SKILLRUN, for å prøve å sette ny verdensrekord. Verdensrekorden på tredemølle er 247,3 kilometer på 24 timer. Therese Falk sitt rekordforsøk ble filmet direkte på VGTV. Falk har tidligere løpt tre maraton på fem uker, og 42-åringen jobber til vanlig som lærer.

Hentet fra Thereses blogg:

» Døgnet på Skullerud Sport Senter er det morsomste og tøffeste jeg noen gang har vært med på. At ukene i forkant er de de mest utfordrende ble glemt i det jeg kom meg opp på mølla og startet å løpe. Angst, hjertebank og svimmelhet forsvant etterhvert som bena og kroppen fikk gjøre det den skulle. Løpe! Og det gjorde den finfint i tolv timer. Da hadde jeg tilbakelagt 132 km, og var akkurat der jeg håpet å være. Men, så ble det ikke helt som planlagt resten av døgnet. Først klarte jeg å kløne da jeg skulle trykke på pause. Jeg trykket på stopp, og med det nullstilte jeg mølla. Absolutt ingen krise, siden alt hadde blitt lagret både manuelt og på data, men det hjalp ikke akkurat på motivasjonen.

Etter 15 timer og 25 minutter hadde jeg kommet opp i 100 miles, eller vel 161 km. Det var ikke planen, for å si det sånn. Det var nesten en halvtime saktere enn planen. Og derifra gikk det gradvis nedover. Magen, som hadde trøblet litt, begynte å trøble mye. Her dropper jeg detaljer… Men kan si så mye at det hjelper å ha en kjæreste som jobber i eldrepsykiatrien, som er tålmodig og som har sett det meste. Uten Thomas hadde jeg ikke kunnet drevet på med det jeg gjør. Ikke fordi han er med meg på alle løp, men fordi han er raus og fin.

Uansett: Utover natta går det tråere og tråere. Dobesøkene blir hyppigere og hyppigere og viljen svakere og svakere. At alt jeg sier og gjør blir direktesendt er helt ute av tankene. Selvsensuren var borte.

Det hjalp veldig å ha kjendiser og kjentfolk på mølla ved siden av meg, og noen imponerte mer enn andre. Broren til Erlend Elias, Erik, imponerte stort da han gikk opp på mølla for andre gang! Jeg vil gjerne se han han i et maratonløp, for det tror jeg han fint kan klare på en bra tid. Marte Bratberg har mer positiv energi enn jeg kan få sagt! For Lene Alexandra så det lekende lett ut å løpe en mil på under timen, til tross for lite grunnlag. Jeg gleder meg til å få hjelp med rumpetrening av henne, for bare løping gir ikke akkurat sprettrumpe. Men aller mest moro var det da ActionFrank kom. Jeg har et hat-elsk-forhold til den fyren, noe som kanskje kom tydelig fram i løpet av de tre timene han holdt meg med selskap. Tul tross for alle hans forsøk på å motivere meg, han skulle bli støttemedlem i kvinnegruppa Ottar blant annet, så var og ble det ganske daff innsats fra min side på mølla. Så unnskyld til alle demonstrasjonstog som går glipp av å ha skapfeministen Frank med fremst i rekkene.

Jeg har tenkt å gi meg selv ros for noen ting: 1. Jeg ble med, selv om jeg var redd. Jeg utfordret meg selv, og gikk langt over komfortsonen. 2. Jeg løp bra i 12 timer, fulgte planen og var flink å drikke det jeg skulle. 3. Selv da plan A, B og C hadde gått i vasken klarte jeg å fortsette. Dette er mye takket være Thomas og andre støttende. Men jeg kom meg opp på mølla igjen, gang på gang. 4. Jeg var meg selv. På godt og vondt. 5. 216,99 km på 24 timer ??

Nå tenker jeg at jeg har fått mine femten minutter i rampelyset.

Bilde lånt av VG-TV

Fredrik Solbu Jullumstrø er et av de skjønneste mennene jeg har møtt. Han og alle de andre fra VG har vært så utrolig fine, og jeg er både glad og lettet over at seertallene ble bedre enn de håpet på. Når de sier at dette har vært verdens kuleste prosjekt kan jeg jo velge å tro på det. Journalister tøyer vel aldri sannheten?!!

Alle tilbakemeldinger jeg har fått, alle som har hjulpet, kommet på besøk, heiet: Tusen ❤lig takk. Og så sier jeg som jeg sa på TV: Vær snille mot hverandre! Ultraløpemiljøet er fint og inkluderende. Betal din skatt med glede.»

Vi er utsolig imponert av denne jenta og sier bare GRATULERER med et godt forsøk!

Relaterte produkter

Technogym

Les mer