Innlegg

Drømmen om hjemmegym med Pia Seeberg DEL 2

TekstMari Hansen

FotoPia Seeberg

I «Drømmen om hjemmegym» med Pia Seeberg får vi i løpet av seks episoder se alt fra de første tankene til veien til et ferdig hjemmegym.

Episode 2 av «Drømmen om eget hjemmegym med Pia Seeberg». Her får du være med på monteringen av utstyret og opplæring i hvordan det fungerer.

Har du gått glipp av episode 1? Drømmen til Pia Seeberg var et eget hjemmegym og var keen på å ha et skikkelig smart treningsrom. Spørsmålet var hvordan hun kunne utnyttet plassen hun hadde tilgjengelig på best mulig måte, og samtidig få alle løsningene hun ønsket seg. Drømmen var et gym likt den kjente Youtuberen Jon Olsson. Hun ønsket seg utstyr som hun likte og syntes det var gøy å trene på.

I Episode 2 får vi se alt fra hvilket utstyr Pia har valgt, til montering og opplæring:

Vi skreddersydde en løsning som passet for Pia sine preferanser og arealet som var tilgjengelig. Som Pia også fikk erfare er det ikke nødvendigvis at det du har tenkt deg ut på forhånd passer den plassen du har tilgjengelig. Har du det for eksempel lavt under taket? Da kan løsninger som justerbart knebøy rack og pull-ups bar på vegg være noe for deg.

Utstyret valgt for Pia:

Myrun tredemølle, My wellness rack, Manualer, Kettlebells, Justerbar treningsbenk, Justerbart knebøy rack, 15 kg stang, Olympisk Training Disc (olympiske vektskiver, Skillrow, Pull up-bar

Pias egne VLOGG fra dagen med installasjonen kan du se her:

Pias egne tips om planlegging av hjemmegym etter møte med Qicraft:

  • Ha en plan! Dersom du vurderer treningsrom, eller bare treningsutstyr hjemme, ha en tydelig plan på hvordan du vil det skal se ut.
  • Tenk at du skal ha minst mulig utstyr synlig. Jeg ville ikke ha masse rot, og det har vært viktig for meg at det hele ble seende ryddig ut, selv om jeg skulle ha mye utstyr på på den plassen jeg hadde til rådighet.
  • Rene flater så det er lett å vaske. Det eneste vedlikeholdet et treningsrom egentlig trenger er jo vask, men her syns jeg til gjengjeld det er fint å være litt nøye.
  • Smart tilgang til utstyr. Det er kjipt å ha mølla stående kronglete til i et hjørne, eller hantlene plassert slik at det blir et prosjekt bare å få de ut. Her hadde Hæge i Qicraft mye kompetanse som hjalp meg til å plassere ting best mulig.
  • Husk at det skal være et rom du har lyst til å trene i. Sånn egentlig tenkte jeg at det å lage treningsrom var no stress, bare å få på plass litt utstyr, så er man good to go – i praksis er det jo ikke helt sånn, da dørstokkmila fortsatt eksisterer. Hæge gjorde meg bevisst på viktigheten av å gjøre treningsrommet både innbydende og inspirerende, slik at det gav meg lyst til å bruke det. Høres kanskje fjåsete ut, men nå i etterkant har jeg merket at dette er så viktig. Det kan fort kjennes ut som et kjipt alene-rom man føler man «må» bruke, om det ikke er et positivt og inspirerende rom.

Vil du vite mer om hvordan første fase med hjemmegym fungerer sammen med oss?

Ta kontakt med Hæge Fagerhus Asak i dag og sjekk ut Pia´s blogg her!