Artikkel

Topp ti treningstrender i 2020 og Technogyms løsninger

FotoTechnogym

Technogym er verdensledende innen produkter, service, teknologi og digitale løsninger for velvære, trening, sport og helse. Og har alltid fulgt nøye med på, ulike markedstrender og kundenes livsstilsutvikling.

Kontakt oss
Kjell Olav Engen

Kjell Olav Engen

Sales Manager Norway / Nordic Sales

+47 977 69 852

For Technogym er det helt avgjørende å ha oversikt over trender som kommer, for å klare å imøtekomme kundenes preferanser og forventninger. For å klare dette, utfører Technogym ulike forskningsaktiviteter hvert år. Kundens preferanser når det kommer til trening og treningsopplevelser er i konstant endring og utvikling.

Blant de ulike forskningsaktivitetene, utført av Technogym, er samarbeidet med ACSM – American College of Sports Medicine, (heretter ACSM) den viktigste. Hvert år siden 2007 publiserer ACSM resultatene av «Worldwide Survey of Fitness Trends», en undersøkelse som involverer tusenvis av trenings- og helsepersonell verden over, hvor formålet er å overvåke, bekrefte eller introdusere nye trender som vil dukke opp og utvikles i markedet.

Fitness trender i 2020: ACSM`s topp ti og Technogyms løsninger

I følge, the Worldwide Survey of Fitness Trends 2020, vil de viktigste globale trendene i trenings- og velværesektoren, i 2020 være:

 1. Bærbar treningsteknologi
 2. Høyintensiv intervalltrening – HIIT
 3. Gruppetrening
 4. Trening med frie vekter
 5. Trening med Personlig trener
 6. Trening er medisin
 7. Trening med egen kroppsvekt
 8. Treningsprogram for godt voksne
 9. Helse / velvære coaching
 10.  Ansettelse av sertifiserte treningspersoner på arbeidsplassen

Topp ti trender i de ulike regionene:

treningstrender 2020

Nedenfor følger en mer detaljer analyse av hver enkelt trend. Hvor det først vises den estimerte innflytelsen som hver trend vil ha på utviklingen i bransjen. Deretter ser vi hvordan Technogym svarer på hver nye trend, med spesifikke løsninger og formater. Technogym kan tilby de ulike operatørene nye forretningsmodeller tilpasset de fremtidige treningstrendende. Samtidig som de tilbyr unike og personlige treningsopplevelser tilpasset livsstilen til sluttbrukeren.

technogym trender

Bærbar teknologi – Mywellness (1)

Relaterte produkter
Mywellness App

TechnogymTechnogym Training Applications - Mywellness App

Les mer

Bærbar teknologi, som smartklokker, pulsbånd, aktivitetsmålere og GPS trackere dukket opp som en stor trend allerede i 2016. Disse teknologiske hjelperne er svært nyttige når det gjelder å lagre og følge treningsresultater. Samtidig kan disse såkalte «wearables» hjelpe folk med å jobbe målrettet og forbedre sine treningsresultater over tid.

Technogyms Mywellness, er et verktøy som gir deg en fullstendig tilkoblet treningsopplevelse. I tillegg synkroniserer appen med dine egne enheter, som: Apple Watch, Samsung Galaxy Watch, Active2, Fitbit, Garmin og Polar. Brukeren kan svært enkelt administrere treningsøktene sine, i treningsstudio, utendørs, eller på reise, kun ved hjelp av Mywellness appen. Appen vil levere engasjerende og motiverende treningsopplevelser uansett hvor man trener.

Takket være Teambeats, en pulsbasert gruppetreningsapp, kan deltakere i hvilken som helst gruppetime, eller sirkeltrening, uansett type av treningsutstyr følge med på sin puls på storskjerm under treningsøkten.

Høyintensiv intervalltrening – HIIT Club 4.0 Skillmill HIIT og Skillrun Bootcamp (2)

Mellom 2014 og 2020 har HIIT-trenden hele veien vært blant topp fem av treningstrendene. Som navnet antyder, innebærer HIIT vanligvis korte perioder med høyintensive øvelser, etterfulgt av korte pauser. Det sentrale elementet i trening med høy intensitet ligger i treningens tidseffektivitet, som på grunn av innsatsnivået, bare kan utføres i korte økter. De nye HIIT-treningsformatene er sterkt avhengige av et solid teoretisk rammeverk, samt strenge sikkerhetstiltak. Skill Athletic training for eksempel, er basert på at, for at du skal kunne utvikle ditt potensiale maks, må du heve ditt laveste nivå og utvikle et grunnlag innen eksplosivitet, tempo, utholdenhet og mobilitet. Måten å utvikle ferdighetene på er tenkt over tid, gjennom kontrollert belastning og intensitetsprogresjon ved bruk av sanntids pulsmåling, slik at man får den mest tidseffektive treningsøkten. Takket være teknologi som blir anvendt under treningsøkten er det mulig for brukeren å få sanntids tilbakemelding underveis i økten, som igjen hjelper til med å maksimere innsatsen.

Relaterte produkter

Technogym

Les mer

Med formatet Club 4.0 har Technogym utviklet fremtidens klubb, et nytt konsept som tilbyr en hel rekke forskjellige treningsopplevelser. Tilpasset, annerledes og engasjerende.

Mange av disse formatene drar nytte av potensialet til Skill Line. For eksempel Skillrun Bootcamp, et dynamisk format som kombinerer kondisjonstrening, eksplosivitet, og styrke i et høyintensivt treningsformat. Funksjoner som fallskjerm og slede, som kan sammenliknes med pull og push øvelser, samt maksimal hastighet og akselerasjon gir en helt unik treningsopplevelse til kunde og stor variasjon i øvelser. Skillmill Hiit er også bygget for høy ytelse og prestasjon, hvor tredemøllen Skill Mill kun benytter seg av den menneskelige motoren.

technogym bootcamp

Gruppetrening (3)

Relaterte produkter
SKILLBIKE

TechnogymSkill line - SKILLBIKE

Les mer

Gruppetrening rangerer fortsatt veldig høyt blant de mest populære treningstrendene listet opp av ACSM. Det er ikke overraskende, ettersom mange motiveres av stemningen man får av å trene sammen med andre mennesker. Den store etterspørselen etter gruppetimer, er også en av årsakene til at det stadig dukker opp flere og flere. Tidligere var gruppetimer forbundet med aerobic og steptimer. Men i dag finnes det helt andre muligheter. Ulike sykkel/spinningtimer for eksempel, utgjør en stor del av dagens gruppetimer.

Technogym tilbyr to ulike sykkeltimer i gruppe:

 • Group Cycle – der musikk og samspillet med kunde og trener utgjør det grunnleggende elementet av suksess.
 • Skillbike gruppetime – en sykkeltime dedikert til et sportsligere publikum. Skillbike gir muligheten til å bruke en trimsykkel utstyrt med et ekte girskifte system som gir en virkelighetsnær opplevelse av å sykle utendørs. Og den interaktive skjermen tilbyr en ekstra motiverende treningsopplevelse.

I tillegg vokser gruppetimer på tredemølle i popularitet, særlig hvis timene tilbys på en av de mer sofistikerte tredemøllene, som Skillrun. Dersom kundene dine etterspør en mer utfordrende og motiverende gruppetime, enn kun rene løpetimer, tilbyr Skillrun Class et helt nytt treningsformat som passer for alle nivåer. Skillrun Class er en sømløs opplevelse helt fra timebooking til å ha full oversikt over treningsresultater i ettertid.

group cycle

Trening med frivekter (4)

Relaterte produkter
Olympic Training Plates

TechnogymPure - Olympic Training Plates

Les mer

Trening med frivekter slik som manualer, kettlebells, vektstenger, vektskiver og ulike typer av treningsballer, som ikke brukes til en spesifikk time eller aktivitet er en stadig voksende trend.

Treneren gir støtte og veiledning til brukeren, og sørger for korrekt utførelse av øvelse, samt gradvis justering av vekt og motstand. Trening med frivekter utføres både i gruppetimer og i smågruppetimer med PT. Og inngår ofte i programmer utarbeidet av PT. Med deres innovative og ergonomiske design, kan Technogyms frivektsutstyr, garantere for en god styrke – og treningsopplevelse på alle nivåer.

free weights

Trening med Personlig trener (5)

Personlig trening og trening i små grupper med trener, er som nevnt en vedvarende trend, og øker stadig i popularitet. Å få råd og veiledning av personlig trener blir også mer og mer tilgjengelig, og flere benytter seg av tjenesten både online, på treningssenteret og hjemme. Personlig trening inkluderer ofte en kondisjonstest og målsetting sammen med trener, for å komme frem til det beste treningsprogrammet for den enkelte. En personlig trener har en viktig rolle i å hjelpe mennesker til å få mest mulig ut av hver treningsøkt. Når treningen også involverer spesifikt treningsutstyr, blir det enda viktigere å få eksperthjelp på utstyr og innstillinger.

Technogym Education lærer personlige trenere opp i Technogymutstyr og formater slik at de kan levere de beste treningsopplevelsene til sine kunder.

Trening er Medisin, (Excercise is Medicine EIM), (6) Treningsprogram for godt voksne (8) og Helse og velvære coaching (9).

Excercise is Medicine (EIM), er et globalt helsetiltak, administrert av American College of Sports Medicine, hvor formålet er å gjøre treningen til en standard i både forebygging og behandling av kroniske tilstander. Technogym er global partner for EIM-initiativet, og har vært det helt siden stiftelsen i 2007. Technogyms rolle er å fremme en sunnere og mer helsebringende livsstil gjennom fysisk aktivitet. Exercise is Medicine, oppfordrer leger og annet helsepersonell til å alltid inkludere en treningsplan når de utformer behandlingsplaner for sine pasienter. Og samtidig å henvise de til sertifisert treningspersonell.

Fysisk aktivitet i denne sammenheng, er ment som enhver bevegelse som øker den basale metabolske hastigheten, over hvilkepuls. Trening er mer strukturert form for fysisk aktivitet, hvor målet er vektreduksjon, senke blodtrykk eller forbedre muskelmasse.

En ekte resept på fysisk aktivitet, bør være basert på mulighetene, og kontrolleres av behandleren. Med Biocircuit blir det hele både mer tilgjengelig og enklere. Biocircuit er en sirkeltrening, som består av både kondisjons- og styrkeapparater, hvor det det mulig å tilby hver pasient et spesifikt treningsprogram, for deretter enkelt følge opp de og treningsresultatene.  Alle treningsparametere som bevegelsesområde, belastning, antall repetisjoner, intensitet på tredemølle og sykkel, og maskininnstillingen styres og justeres automatisk. Når programmet først er satt opp er det derfor helt trygt å la pasienten trene på egenhånd, uten risiko for skader.  Bio circuit er også den ideelle løsningen for godt voksne og eldre, da de kun må følge instruksjonen som maskinene gir. Treningsopplevelsen er trygg, motiverende og effektiv.

Trening med egen kroppsvekt (7)

Trening med egen kroppsvekt er trenden som kun bruker egen kroppsvekt som motstand. Trenden har blitt mer populær over de siste få årene, og en av grunnene er at man kan justere både intensitet og kompleksiteten av øvelsene etter hvert som man blir sterkere.

For denne type trening, har Technogym Omnia. Omnia,  gir en spennende, variert, og komplett løsning for gruppetreninger. Apparatet kan brukes for gruppetrening men også individuell trening. Apparatet har ubegrensede treningsmuligheter for styrke, utholdenhet, stabilitet, fleksibilitet, koordinasjon og hurtighet, og tilbyr brukere av alle kunnskapsnivåer et stort spekter av mulige treningsopplevelser.

 

Ansettelse av sertifiserte treningspersoner på arbeidsplassen / Velvære og treningsprogram for bedrifter (10)

Helsebringende tiltak, er en makrotrend, både offentlige aktører – som myndigheter/lokale myndigheter – og private aktører som foretak tar nå grep. Teknologi og det hektiske tempoet i det moderne liv har gjort oss om til dagens stillesittende skapninger. Vi trenger ganske enkelt å være mer aktive på fritiden. For å komme opp i anbefalt aktivitetsnivå satt av helsemyndighetene, må vi også øke aktivitetsnivået både i skole- og arbeidstiden. Noen store, internasjonale aktører i markedet har allerede forpliktet seg til helsevern og forebygging på arbeidsplassen – da dette er stedet vi faktisk tilbringer største del av vår våkne tid i det daglige. På den ene siden er dette valget en del av en samfunnsansvarstrategi, og den uttrykker en mer pragmatisk bekymring for trivselen til ansatte som en viktig ressurs for selskapets utvikling.Technogym tilbyr en rekke løsninger for Corporate Wellness-markedet, som dekker alle arbeidsgiverens behov: styring av det samlede bedriftshelseprosjektet, satt opp av et velutstyrt treningsrom, bruk av Mywellness-appen for å spore livsstilsbevegelsen.