Artikkel

Millennials er ikke like sunne som sine Generasjon X-foreldre

TekstNorberto Lacourt

Det er viktig å snakke om den største folketallsgenerasjonen akkurat nå.

Til tross for den generelle oppfatningen, er Millennials* eller Generation Y, ikke lenger like sunne, eller til og med like sunne som foreldrene til Generasjon X ** var på samme alder. Dette viser en studie gjort av Blue Cross Blue Shield Association.

* Millennials (Gen Y) – Født tidlig på 80-tallet til slutten av 90-tallet
** Generasjon X – Født midten av 60-tallet til slutten av 70-tallet

millennials technogym

Foto av: Jacek Dylag

I «The Millennials Health», publisert 24. april 2019, studerte forskere amerikanere i alderen 21 til 36 år – en gruppe på 55 millioner. Oppsummert fant de at Millennials generelt var ved god helse, men helsen deres begynte å bli dårligere rundt 27 år. Studier utført i Norden viser lignende trender, men resultatene er overhode ikke så alarmerende som i USA.

Fra 2014 til 2017 økte depresjonen blant Millennials med 31 prosent, og annen mental sykdom med 15 prosent. Tilstander som hyperaktivitet, ulcerøs kolitt (blødende tykktarmsbetennelse), høyt kolesterol, tobakksbruk og høyt blodtrykk viste seg mer vanlig blant eldre Millennials sammenlignet med medlemmer av Generasjon X da de var i samme alder.

Forskerne fant også at kvinnelige Millennials vanligvis har dårligere helse enn menn. Spesielt blir kvinner forhindret av utbredte hormonforstyrrelser (dysfunksjonelle hormonkjertler) og diabetes type 2, hvorav sistnevnte ikke kan forklares for øyeblikket. Selv om helseproblemer fortsetter å utvikle seg negativt blant denne generasjonsgruppen, oppgir 83 prosent av de spurte at de føler seg friske.




Alarmerende økning av alvorlige sykdommer

Studien viser at amerikanske Millennials opplever tosifrede økninger i åtte av de ti vanligste sykdomstilstandene. Dette vil gi en stor belastning på den amerikanske økonomien de neste to tiårene. Og vil vises særlig i selskaper, som et resultat av dårlig produktivitet og helsevesen, vil utvikle seg veldig negativt økonomisk hvis trenden fortsetter. Det samme er tilfelle i Norden, selv om det kanskje vil vise seg noe forsinket, men vi ser allerede nå at vår generelle helse forverres fra år til år og følger dessverre den samme trenden som USA.

I februar rapporterte en Lancet Public Health-studie at seks kreftformer som delvis er knyttet til overvekt, tykktarmskreft, livmorkreft, galleblæren, nyre og bukspyttkjertelen, samt myelomatose (blodkreft), for tiden øker blant Millennials.

millennials

Vanskelig gruppe å nå

Vet du hvordan du kan hjelpe denne generasjonsgruppen med å skape gode vaner? Fysisk aktivitet spiller en enorm rolle når det gjelder å bekjempe sykdomstilstander i samfunnet vårt, du kan gjøre en forskjell. Vår kombinerte erfaring og kunnskap kan hjelpe deg med å nå millennials effektivt. Her er tre tips for hvordan du kan kommunisere ordentlig med målgruppen din:

  • Tenk fellesskap
  • Merker må stå for mer enn overskudd. Hva er merkevarens «større formål», og hvordan deler du denne historien med målgruppen din?
  • Vær ekte. Oppriktighet er nøkkelen i all kommunikasjon Forstyrr og innoverer. Millennials setter pris på merkevarer som omfavner denne tankegangen, selv om den mislykkes. Lag et merke som lever deretter og merk at dette går langt utover markedsføring.For å lykkes, må du opprette et tverrfunksjonelt samarbeid mellom driftsmessige, menneskelige ressurser og IT. Vi hjelper deg gjerne med å gjennomgå virksomheten din og spesielt hvordan du kan skape bedre lønnsomhet ved å tilby relevante løsninger. Ta kontakt.

Lets Move Week 2020