Artikkel

KELLY HOPPEN: SLIK INNREDER DU DITT PERFEKTE TRENINGSROM HJEMME

Kelly Hoppen er av de mest berømte og ettertraktede innrednings- og produktdesignerene i verden med over 41 års erfaring fra designbransjen.

 

Photo courtesy of kellyhoppeninteriors.com

 

 

 

Kellys verdenskjente stil består av en subtil fusjon mellom øst og vest; rene linjer og nøytrale toner, blandet med  sjarmerende varme og   esklusivitet. Hun har satt sitt preg på private kunders hjem, båter og jetfly over hele verden, samt kommersielle prosjekter som hoteller,     barer, restauranter, kontorer og høyblokker.

 

 

 

 

Velværefølelsen i interiøret er blitt nøkkelen de siste årene når helse- og velværeutviklingen har blomstret; Hjemmearealer og møbler er nå designet for å hjelpe oss å leve et sunnere liv. Kelly mener det ikke trenger å være komplisert å integrere velvære i hjemmet.

De grunnleggende elementene hjemmegymmet

Belysning, farger, dekor og akustikk er like viktig som utsyret du velger. Sammen hjelper disse elementene deg å skape et rom som matcher dine behov avhengnig om du ønsker et rom som gir ro eller et rom som gir masse energi.

Belysning

Har du begrenset med plass er belysning og fargepallet nøkkelen. Ideelt sett bør rommet ha tilførsel av lys gjennom vindu eller glassdør slik at rommet virker større. Men du kan enkelt skape et mer åpen og luftig følelse med hvite vegger og glødelamper med hvitt, mykt lys. Behagelig belysning er et must- du vil neppe bli blendet når du gjør øvelser på matten, så vurder om du skal velge belysning neden i fra i stedet. En av veggene bør ha speil slik at du kan se hva fu gjør og enkelt korrigere om det trengs. Speil gir også optisk illusjon om større plass.

Farger

Farger kan ha en stor påvirkning på humøret vårt: Lyse farter kan bidra til å skape et roligere miljø og også øke motivasjonen din og energien i rommet. Hvilke kunstig belysning du velger er også viktig å tenke på i forhold til hvilke stil du ønsker: Noen ønsker sterkt og naturlig lys for energiens skyld, mens andre ønsker dimmet lys i forskjellig fargenyanser.

 

Dekor

Foretekker du et rolig og behagelig miljø- inkluderOm du föredrar en lugn, lugn miljö, inkludera ett par potteplanter eller bambuspalmer for å understreke dette. Som bonus øker disse oksygenet og renser luften i rommet.  för att förbättra denna atmosfär. De kommer också att öka syrenivån och rena luften i rummet för en extra bonus.

Underholdning

Noen lilker å ha underholdning for å holde motivasjonen oppe underveis. Heng gjerne en TV på veggen eller invester i et apparat med interegrert TV-skjerm. Jeg har Technogym Cross Personal og Run Personal i mitt hjemmegym, som begge har Technogyms digitale skjerm som jeg bruker til å se på live-TV eller filmer på Netflix og ha Skypesamtaler med det innebygde webkamera.

Akustikk

Musikk er en annen måte å holde deg motivert under økten på, så bra akustikk er viktig. Min Cross Personal har integrerte Dolby Surround-høytalene så jeg kan løpe til favorittspillelisten min direkte fra treningsapparatet mens jeg trener.

Treningsutstyret

Design er et grunnleggende element i Technogyms  Personal Line. Designet i samarbeid med den kjente italienske arkitekten og designern, Antonio Citterio, er disse apparatene førstevalget for de som lager hjemmegym. Dette er utstyr du ikke vil gjemme bort når de ikke er i bruk da de gjør seg godt med andre møbler. Du trenger ikke mye utstyr for å trene hele kroppen. Allsidige apparater som for eksempel Technogym’s Kinesis Personal byr på står variasjon på lite areal- du kan enkelt gjøre ulike øveøser fra dga til dag. FUngerer også som speil når den ikke er i bruk.

Spørsmål og svar

Vi spurte Kelle om hjemmegymmet hennes og om hun har noen tips hun vil dere til de som ønsker å innrede sitt eget

Hva var nøkkelelementene du brukte da du innredet ditt eget gym?

Jeg trener hver morgen,  det liker jeg aller best, så for meg var det viktig med nok plass til å utføre coreøvelsene mine. Jeg gjør to vektsessiong i uken med treneren min Efua Baker, styrketrening med Joslyn Thompson, pilates med Kamran Bedi i tillegg til å løpe. Jeg trengte først og fremst god plass for å gjøre dette. I tillegg var behagelig belysning et must samt bra musikk til kondisjonsbiten.

Hva er de viktigste avveiningene du gjør i utviklingen av hjemmegym for kundene dine?

Hver klient har ulike treningsmål og livsstil, så det viktigste å ta hensyn til er hva de kommer til å bruke gymmet til. De fleste foretrekker å ha en cross trainer, en tredemølle og en gulvmatte, men kanskje også ha plass til Sveitisk bollarbete, en barre for balett, et stativ til vekter, en romaskin også videre. Det er ingen behov for en mølle om klienter ikke løper, og er det en dans og pilatesbasert trenger man romslig gulv.

Hvofor kan du anbefale Technogym Personal Line? Hva skiller det fra andre merker?

Jag elsker Kinesis Personal, den er bra for motstandstrening. Treningsutstyret må først og fremst være funksjonelt, noe som innebærer at elementer som størrelelse ikke kan kompromisses, men det jeg elsker Technogym-utstyre er at estetikken også påvirker designet. Det jeg elsker med mine Technogym- apparater er at du har speil, noe som gir en optisk illusjon som lurer øyet til å tro at rommet er større enne det er- noe som er fantastisk for mindre treningsrom.

Hva er dine beste tips til de som bygger sitt eget treningsrom?

For å lage et rom som er perfekt for akkurat deg må du være ærlig i forhold til hva du skal gjøre og hva du derfor trenger. Når du legger planløsningen, vær praktisk if forhodl til størrelsen på rommet og hva som kjennes behagelig. Du kommer ikke til å like å trene om alt står for nært hverandre og du ikke har gitt nok plass til for eksempel yoga og stretching. Tilføy gjerne personlige detaljeg, noe som gjør rommet personlig for akkurat deg- for eksempel fotografier på veggene.