Artikkel

6 treningstrender i 2021

Mer helsefokus, målgruppeorientert trening og digitale treningsøkter er noen av trendene for treningssåret 2021. Og dette er helt i tråd med Technogym, som er verdensledende når det gjelder produkter og tjenester – samt tekniske og digitale løsninger innen trening og helse.

Kontakt oss
Salg

Nå som 2020 går mot slutten og et nytt treningsår er over, ser vi frem til 2021 og treningstrendene som kommer.

Det siste året har vært spesielt, og mesteparten av treningen er flyttet ut av treningsstudioet og inn i hjemmene våre. Det har vært digitale yogatimer, styrke- og kondisjonstrening på hjemmegymmet og fullt på utegymmen, selv i de periodene norske treningssentre har fått lov til å holde åpent. I 2021 vil trening og helse fortsatt være i fokus for mange.

Her er noen av 2021-trendene i henhold til ISPO.com og undersøkelsen «Fitness under Corona» utført i mai 2020.

Photo by: United Nations COVID-19 Response

1. Treningssenteret må opprettholde en høy hygienestandard.

Corona vil påvirke kravene som kundene stiller til treningssenteret. I løpet av det siste året har folk holdt seg i form gjennom løpetrening, turgåing, egne øvelser og med nettbasert trening. 73 prosent av deltakerne i undersøkelsen sier at de vil fortsette å trene på denne måten selv når ting går tilbake til «normalt». Selv om de aller fleste treningsfanatikerne ønsker å trene på et treningssenter i fremtiden, gir respondentene uttrykk for at de vil at det skal være trygt. Trenden blir dermed at treningssenteret må sørge for at folk føler seg trygge på å trene der og at de møter en hygienestandard som føles trygg. Nå er det opp til treningssenteret å få kundene til å føle seg helt trygge med treningen i 2021.

For Technogym er det en selvfølge at treningsutstyret bør rengjøres daglig med vaskemiddel eller vann og såpe. Det viktigste er å rengjøre områdene som folk ofte berører, for eksempel håndtak, knapper, spaker og skjermer. Den daglige rengjøringen fjerner smuss, virus og bakterier, men den dreper ikke alt, så det er lurt å desinfisere utstyret med jevne mellomrom. Du kan lese mer om hvordan du rengjør utstyret her. 

photo by: Max van den Oetelaar

2. Helsefokus på treningssenteret vil øke.

Relaterte produkter
Wellness Assessment – profesjonelt verktøy for kroppsanalyse

TechnogymMyWellness Pro - Wellness Assessment – profesjonelt verktøy for kroppsanalyse

Les mer

Corona har satt helsen på dagsordenen mer enn noen gang, noe som selvfølgelig er bra for treningsbransjen, og det har aldri før vært så mye snakk om immunforsvaret og hvordan vi selv kan påvirke og styrke det. Treningssentrene vil derfor sette mer fokus på ikke bare å tilby trening, men også å kombinere det med et enda tydeligere helsefokus. For Technogym er det viktig å kunne tilby verktøy som gjennomgår en persons helse fra et helhetlig perspektiv. Technogym Wellness Assessment utfører kroppsanalyser som gjør det lettere å utføre tester og analyser av hvordan kroppen utvikler seg og endres. Alle målinger blir deretter lagret i Mywellness-appen, noe som gjør det lettere for både helsepersonell og personlige trenere å følge en persons helsereise og på sikt hjelpe dem med å nå sine treningsmål raskere. Treneren kan også se resultatene og utviklingskurven, noe som øker motivasjonen for å forbedre og opprettholde helsen. I tillegg finnes Mywellness-appen PROFILE som kan lagre helseinformasjon om kundene. Dette forenkler prosessen når man trenger å lage et unikt treningsprogram for en person da man i appen kan se sykdomshistorikk, skader og fysiske utfordringer.

3. Trening for både kropp og sinn.

Yoga, pilates og mindfulness-øvelser har vært trendy i lang tid nå, men med Corona har det blitt enda mer populært og trenden ser ikke ut til å avta. Kanskje er det angst og stress om Corona, økonomi og fremtiden som har fått flere og flere til å rulle ut yogamatten og øve seg på mental avslapning. Et resultat av dette er dermed at det vil bli enda viktigere at treningsfasiliteter fokuserer på denne typen trening i sine tilbud.

4. Mer målgruppeorientert trening.

Du har kanskje sett invitasjoner på Facebook til champagneyoga eller hørt om den nye treningstrenden Glid Fit hvor du trener på en madrass i vann? Hvis ikke, vil du snart bli klar over flere og flere målgruppeorienterte treningsformer. I dag vil det være mulig å kombinere dine interesser, og det vil være mulig å finne din egen favoritt treningsform. Treningssentre som kan tilby variert trening vil fortsette å eksistere, men pop-up-studioer med skreddersydd og målgruppetilpasset trening vil øke og tiltrekke seg stadig flere kunder.

En måte å tiltrekke en bestemt målgruppe til et større anlegg kan være å opprette såkalte minisamfunn, hvilket betyr at du deler opp rommet i forskjellige soner som retter seg mot ulike treningsmål og behov. Å fokusere på utformingen av et anlegg kan virkelig ha stor positiv innvirkning på medlemsreisen og anleggets medlemstall. Når det er klare soner i et åpent landskap, kan en personlig trener se medlemmenes trening og enkelt gå videre og gi tilpassede råd til de som trener.

5. Målrettet trening for risikogrupper og eldre.

I løpet av året har det vært vanskeligere for risikogrupper og eldre å besøke treningssenteret, men trening og helse er like viktig for disse menneskene. Dette betyr at behovet for å finne spesielt målrettede tilbud om trening for denne gruppen vil øke i 2021. Dette kan for eksempel handle om å tilby små treningsgrupper på det lokale treningssenteret eller øke tilbudet om digital trening.

Eldre og fysisk skjørere mennesker trenger en trygg, tilgjengelig og brukervennlig form for trening, og samtidig er det viktig for alle som trener å kunne se resultatene og følge utviklingen. Da kan Technogyms treningsprogram for Biocircuit passe perfekt. Programmene er utviklet for at brukeren skal oppnå sine resultater på en mer effektiv måte. Alle får et personlig treningsprogram med individuelt tilpassede øvelser, belastninger og tempo, som gir en unik opplevelse som ikke krever noen justeringer fra brukerens side. Det kan føles veldig behagelig for de som ikke er vant til å følge et program! Biocircuit passer for de som ønsker å komme i form, bygge muskler eller bare eldes med god helse.

6. Digital trening og trening utendørs blir viktigere.

Et resultat av Corona er at utetrening blir stadig viktigere, man opplever at trening utendørs er mindre farlig enn innendørs trening på grunn av smittefare. Dette kan føre til at flere treningsøkter nå flytter ut av treningssenteret. Likeledes vil digitale alternativer fortsette å være populære. Å kunne trene med andre likesinnede over hele verden ved å koble seg på via internett vil være mer attraktivt.

For de som driver en treningsvirksomhet, vil det være viktig å kunne tilby Live og On demand trening for medlemmene. Hvis et medlem kan velge når og hvordan de skal trene og med hvilken instruktør, skaper det merverdi for medlemmet og på sikt kan det også være en grunn til at de vil fortsette å sitt månedlige medlemskap.